Jak našlehat vajíčka? Jednoduše, kvalitně a dokonale to dokážeme třemi způsoby
Vejce se skládají ze žloutků, bílků a skořápek. Do pokrmů využijeme nejen samotné žloutky a našlehané bílky, ale hlavně celá, rozklepnutá vejce. Syrová vejce je nutné před přimícháním do připravených pokrmů dobře rozšlehat.
V mnoha receptech se setkáme se slovy "našlehejte vejce". Většina z nás vezme vidličku a šlehá. Víte o tom, že je více možností, jak vajíčka našlehat, aby byla krásně nadýchaná? Taková vejce potřebujeme do těsta, do omelety i k zavaření do polévky.
Jakým způsobem našlehat vejce
Dokážeme to třemi způsoby - podle požadované nadýchanosti vajec:
- Šlehání vidličkou je nejpoužívanějším a nejrychlejším způsobem, jak rozmíchat vejce do polévky nebo do zapékaných jídel.
- Šlehání metličkou spojí vejce daleko lépe než vidlička. Používá se na potírání pečiva a perníčků, i k přípravě smaženice.
- Šlehání mixérem či šlehačem vytvoří z vajec dokonalou pěnu, kterou využijeme při přípravě těst, krémů a domácí majonézy.
Z našlehaných vajec uděláme například domácí majonézu, kterou si připravíme podle videoreceptu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak jednoduše a rychle připravit skvělou majonézu? Zkuste to podle videonávodu
Jak navinout těsto na válec - trdlo: Chce to trpělivost, trochu šikovnosti a půjde to snadno
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Komentáře