Jak nechat povolit máslo? Poradíme 4 jednoduché tipy, které vám usnadní práci
Máslo je jedním z nejvíce využívaných tuků v kuchyni. Sáhneme po něm při vaření různých pokrmů, použijeme ho k potírání čerstvého pečiva i při pečení moučníků. Ovšem ne vždy ho potřebujeme v ztuhlém stavu, často právě naopak.
Máslo je v kuchyni velmi cenná surovina pro vaření i pečení. Avšak v lednici se z něj stává tuhá kostka, která jde obtížně ukrojit. Navíc, když se rozhodneme péct na poslední chvíli a máslo zapomeneme vytáhnout s předstihem, je třeba jeho změknutí urychlit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
4 tipy jak nechat povolit máslo
Přirozeně změklé máslo při pokojové teplotě má tu nejlepší konzistenci k pečení, stačí ho vytáhnout z lednice hodinu až dvě předem. Avšak co dělat, když nemáme dostatek času na pozvolné povolení másla? V tom vám poradíme.
- Koupel v teplé vodě: Plátky másla stačí jednoduše vložit do uzavíratelného sáčku a ponořit do vlažné vody, máslo povolí během pár minut.
- Nakrájet na kostičky: Povolení másla usnadní také nakrájení na zhruba centimetrové kostičky. Ponecháme je rozložené, tak aby se nedotýkaly, na talíři na kuchyňské lince. Změklé by měly být do 15 minut.
- Nastrouhání: Velmi rychlou metodou je nastrouhání másla na hrubém struhadle. V tomto případě máslo měkne během krátké chvilky a lze je použít přímo do těsta. Máslo držte během strouhání v obalu, abyste si neumastili ruce.
- Zahřátí v mikrovlnce: Tato metoda je ze všech nejrychlejší, přesto ošemetná. Pokud máslo zahřejete příliš, může se roztéct. Máslo položte na talířek a dejte do mikrovlnky na střední stupeň, nechte ho tam po dobu 20-35 vteřin, doporučujeme každých 10 vteřin máslo kontrolovat.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Cukrářka Iveta Fabešová otevřela další cukrárnu. Mezi zákusky za necelých 200 Kč najdete i popcorn či kávový kelímek
Jak nechat povolit máslo? Poradíme 4 jednoduché tipy, které vám usnadní práci
Komentáře