Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kotlety jsou výborným a kvalitním masem, které můžeme připravit na mnoho způsobů podle použitého koření či marinády. Je to libové maso, které je velmi snadné na přípravu a zvlášť jeho pečení je téměř bez práce.

Vepřové kotlety jsou oblíbeným masem s tenkým tukovým okrajem. Mají jemnou chuť a můžeme si vybrat, zda zvolíme šťavnatější a chuťově výraznější kotlety s kostí, nebo všestrannou kotletu bez kosti. Mezi nejoblíbenější úpravu patří pečení, které je jednoduché, avšak nesmíme kotlety přepéct - byly by suché a tuhé. 

Jak nejlépe péct vepřové kotlety

Pečeme jak kotlety s kostí, tak i ty bez kosti. U obou variant platí, že čím více bude mít maso tuku, tím bude šťavnatější. Abychom předešli vysušení, můžeme kotlety naložit do marinády, budou křehčí a skvěle si pochutnáte. A jak kotlety péct

  1. Kotlety zlehka naklepejte paličkou na maso a u kosti nařízněte. Okořeňte podle chuti z obou stran solí, pepřem, bylinkami - nebo kotlety naložte do marinády
  2. Poté je zprudka opečte z obou stran na pánvi s trochou oleje nebo sádla. Hezky se zatáhnou a získají zlatavou barvu. 
  3. Vložte je do pekáčku i s výpekem z pánve, zakryjte alobalem a pečte v rozehřáté troubě na 180 °C 30–40 minut (podle velikosti kotlet).
  4. Během pečení můžete podle potřeby podlít trochou horké vody. 
  5. Podávejte s oblíbenou přílohou. 

Tip: Kotlety jsou skvělé pečené jako pokrm z jednoho pekáčku společně se smetanou, zeleninou nebo bramborami. Hodí se k nim však i smetanové omáčky s pepřem či s houbami. 

Vyzkoušejte vynikající zapečené kotlety se smetanou a hořčicí, které voní tymiánem. S postupem vám pomůže náš podrobný videonávod. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky