Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak nepřipálit mléko? Už naše babičky si uměly poradit v každé situaci a z jejich moudrosti se můžeme učit i my
Zdroj: Pixabay

Puding nebo krupičná kaše nám jistě přijdou k chuti, jenže mléko se rádo připaluje a čištění hrnce zabere hodně času. Vyzkoušejte proto jednoduché triky, které připalování mléka zabrání.

Z ohřátého mléka připravujeme nejen pudink, hodí se i na leccos jiného, jen musíme vyřešit potíž s připalováním a za chvilku si můžeme pochutnávat. Už naše babičky znaly jednoduché triky, jak si s tímto problémem poradit, a určitě by je dnes doporučily i nám. 

Jak nepřipálit mléko

Vyzkoušejte několik rad, které připalování mléka při ohřívání zabrání:

  • Hrnec, ve kterém budete mléko hřívat, před nalitím mléka pečlivě vytřete kouskem másla.
  • Nebo hrnec před nalitím mléka vypláchněte studenou vodou a malou trošku vody v hrnci nechte (asi tři lžíce).
  • Mléko ohřívejte v hrnci se silným dnem nebo v teflonové nádobě.
  • K ohřívání mléka si můžete pořídit speciální hrnec, který má dvojité dno - mlékovar. Vyplatí se, pokud mléko ohříváte často.
  • Podobně jako mlékovar se dají použít dva hrnce vložené do sebe. Do vnějšího nalijete vodu, do vnitřního mléko. 
  • Během ohřívání mléko pečlivě míchejte a neodcházejte.
  • Ohřívání by mělo probíhat pozvolna.
  • Lze ohřát pouze vodu a do té dát po ohřátí sušené mléko (i rostlinné, např. sojové).

Podle následujícího videa připravíte chutnou krupicovou kaši, určitě přijde k chuti nejen dětem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky