Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilování je velmi oblíbenou činností především v letním období, kdy nejčastěji grilujeme různé druhy masa, uzenin nebo zeleniny. Maso nakládáme do marinády, aby bylo dokonale křehké, šťavnaté a ochucené.

Marinádu na maso můžeme připravit jednoduše doma, postačí nám k tomu základní surovina, kterou je olej, ideálně slunečnicový nebo řepkový a sypké koření podle naší chuti. Maso marinujeme nejlépe přes noc, aby zkřehlo.

Jak ochutit marinádu

Poradíme, které koření a bylinky se nejvíce hodí k marinování:

  • Sypké koření: Do olejové marinády nejčastěji využíváme mletou sladkou papriku (nebo také uzenou), dále namíchanou grilovací směs, pepř, sůl, sušený česnek a také špetku chilli pro pikantnější chuť.
  • Bylinky: Do marinády se báječně hodí čerstvé bylinky, jako je tymián, rozmarýn, zázvor a také utřený česnek.
  • Omáčky: K ochucení můžeme použít také hořčici, kečup, sójovou omáčku či worchester. Spojením těchto základních omáček a po dochucení medem můžeme získat populární barbeque omáčku.

Připravte si netradiční marinádu se základem z piva, která má pikantní říz díky pepři a chilli omáčce. Máte svůj oblíbený recept na marinádu? Napište nám další inspiraci do komentáře.

 

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli