Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ochutit mleté maso? Vybrali jsme pro vás nejvhodnější možnosti k ochucení jídel z mletého masa
Zdroj: Pixabay, autor: congerdesign

Pokrmy z mletého masa se mohou podávat jak teplé, tak i studené. Aby však byly za každé situace chutné, je nutné zvolit správnou kombinaci koření, která se k mletému masu hodí. Ukážeme vám pár tipů, jak můžete s přípravou mletého masa kouzlit.

Mleté maso slouží k přípravě mnoha pokrmů. Je známé svou rychlou přípravou a rozmanitostí chutí. Můžete si ho umlet sami doma, koupit u řezníka nebo vakuované v supermarketu. Vždy si dejte pozor, abyste ho co nejdříve zpracovali -mleté maso se rychleji kazí. Použít ho pak můžete např. na klasické české karbanátky, sekanou nebo si z něj připravit italské boloňské špagety

Koření nebo kořenící směs

Oblíbenost mletého masa v české kuchyni je velká, avšak i dobré jídlo se může časem přejíst, pokud se upravuje stále stejně. U mletého masa je výhoda, že ho můžete pokaždé okořenit rozdílně a vznikne pokaždé jiné jídlo. Zda použijete kořenící směs nebo si koření raději namícháte sami, necháme zcela na vás. Někdy je prostře jednodušší sáhnout po předem nachystané směsi a výsledek bude zaručen.

Kombinace které nezklamou

Pokud se ale poohlížíte po nějaké nové inspiraci, ukážeme vám, jaké koření je pro mleté maso to nejvhodnější.

  • Chybu nikdy neuděláte, pokud do mletého masa přidáte čerstvé bylinky - bazalku, petrželku, saturejku, libeček, majoránku nebo tymián. Tyto bylinky jsou vhodné i v sušené formě.
  • Mezi klasická "dochucovadla" patří cibule, jarní cibulka a česnek, díky nimž mleté maso dostane výraznou chuť. 
  • Zapomenout se nesmí na sladkou i pálivou papriku nebo různé druhy pepře.
  • TIP: Lžička plnotučné hořčice dodá sekané jiný rozměr.

Pokud jsme vás nalákali na vaření s mletým masem, podle následujícího video-receptu si můžete uvařit boloňské špagety. Dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky