Jak ochutit tvaroh do koláčů a dalších moučníků? Máme pro vás 7 tipů
Koláče lze připravit s libovolnou náplní, ta tvarohová je však nejoblíbenější. A to také z důvodu, že babičky tvarohem hojně plnily koláče, buchty i záviny. Navíc má tvaroh skvělou sytící vlastnost. Jak ho nejlépe ochutit do koláčů?
Tvaroh má v kuchyni univerzální využití, lze jej použít ve studené i teplé kuchyni, stejně tak ho můžete připravit naslano i nasladko. Díky vysokému obsahu bílkovin během pečení krásně ztuhne a my si pak už jen můžeme užívat jeho skvělou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ochutit tvaroh do koláčů
Vyzkoušejte užitečné tipy k přípravě ochuceného tvarohu:
- Do mísy s jedním tvarohem přidejte 1 žloutek, 4–6 lžic moučkového cukru, případně i vanilinový cukr. Pokud je tvaroh příliš hustý, můžete jej lehce zředit mlékem nebo smetanou, případně i rumem.
- Další možností je tvarohovo-pudinková náplň, u které je jistota, že nevyteče. Stačí do uvařeného a vychladlého pudinku zašlehat tvaroh a libovolně dochutit.
- Pokud se vám předchozí možnost zdá příliš zdlouhavá, zkuste místo vaření pudinku přidat lžíci pudinkového prášku Crème Olé. Rychle a efektivně tvaroh zahustí.
- Nakonec můžete přidat i rozinky. Ty nejprve spařte horkou vodou nebo je minimálně přes noc naložte do rumu. Budou krásně měkké.
- Tvarohovou směs můžete dochutit citronovou kůrou či šťávou.
- Na koláče není potřeba mít tu nejhustší náplň, pokud by však byla příliš řídká, můžete ji zahustit lžící škrobu nebo krupice.
- Upřednostněte tvaroh v kostce, vaničkový je příliš řídký i na koláče. Pokud ho však máte doma, nechte ho před použitím vykapat přes plátýnko.
Tvarohovou náplň můžete vylepšit brusinkami namísto rozinek, skořicí nebo šimlem – makovou náplní smíchanou s tvarohem, což je skvělá volba pro nerozhodné. Zkuste si připravit tvarohovou náplň podle našeho videoreceptu:
Komentáře