Jak ohřát knedlíky v mikrovlnné troubě. Na co si dát pozor
Knedlíky jsou oblíbenou přílohou, a to především k různým omáčkám nebo k masu a zelí. Můžeme si je koupit hotové a jednoduše ohřát, není však nad domácí knedlíky, které se dají připravit podle mnoha receptů a patří k základním dovednostem našich hospodyněk.
Domácí knedlíky většinou vaříme ve větší dávce než jen k okamžité spotřebě. Obvykle nám zůstanou ještě na další jídlo, případně část můžeme hned po uvaření a vychladnutí zmrazit. Příště alespoň budeme mít rychle hotový oběd.
Jak ohřát knedlíky v mikrovlnné troubě
Studené knedlíky je před konzumací potřeba ohřát. Někomu sice vyhovuje dát k nim horkou omáčku, ale přece jen jsou chutnější ohřáté jiným způsobem. Naše babičky je ohřívaly tradičně na pařníku. Tuto metodu můžeme používat i dnes. Často si však chceme postup usnadnit a využijeme mikrovlnnou troubu.
- Knedlíky stačí dát na talířek nebo do plastové nádobky a ohřát je. Musíme je ale hlídat - pokud je necháme v troubě jen trochu déle, ztvrdnou a nebudou vhodné k jídlu.
- Knedlíky ohřáté na pařníku chutí více připomíná následující způsob. Vypláchneme mikrotenový sáček vodou a vložíme do něho knedlíky. Sáček přehneme, někdo ho raději uzavře gumičkou, a dáme do trouby na malou chvilku ohřívat. Čas ohřevu závisí na velikosti knedlíků. Knedlíky takto zbytečně nevysychají.
- V mikrovlnné troubě ohříváme knedlíky ihned po vyjmutí z mrazničky, není třeba čekat než rozmrznou.
- V mikrotenovém sáčku se při ohřívání nahromadí pára, proto jsme při jeho otvírání opatrní.
- Postup lze použít i na knedlíky z bramborového těsta.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby měly domácí houskové knedlíky pěkný povrch a nepraskaly. Stačí použít jednoduchou radu
Řezník Čejka radí, jak ohřívat párky, aby nepopraskaly: Tyhle tři postupy zaručí šťavnatou chuť a dokonalý vzhled uzeniny
7 houbových omáček: Inspirujte se nejlepšími recepty
Komentáře