Jak ohřát kuře na paprice? Poradíme vám dva osvědčené způsoby postupu
Kuřecí maso ve smetanové omáčce ochucené sladkou paprikou je výborný pokrm, který zná většina z nás už od dětství. Kuře na paprice patří k velmi jednoduchým a rychlým receptům. Jako příloha se k němu hodí knedlík či těstoviny.
Kuře na paprice připravujeme z celého kuřete nebo pouze z jeho částí, například kuřecích prsou či stehen. Lahodnou chuť omáčky získáme kombinací kuřecího vývaru, sladké papriky a smetany, která se postará o dokonale krémovou chuť. Na tomto pokrmu si pochutnáte i na druhý den, stačí si kuře na paprice správně ohřát.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ohřát kuře na paprice
Kuře na paprice patří k pokrmům, které můžeme bez problému ohřívat a znovu si tak na nich pochutnat. Máme hned dvě možnosti, jak na to:
- Nejjednodušším způsobem je ohřívání v mikrovlnné troubě. Stačí si dát pokrm včetně přílohy na talíř a nastavit čas ohřevu. Nezapomeňte však na poklop.
- Stejně snadno ohřejeme omáčku také v hrnci na sporáku na nižším stupni. Často mícháme, aby se nepřipálila.
- Knedlíky nejlépe ohřejeme na pařáčku, trvá to asi 3–5 minut.
- Uvařené těstoviny rychle ohřejeme v hrnci s vroucí vodou, nad párou nebo v troubě.
Kuře na paprice si hravě uvaříte podle našeho podrobného videonávodu. Nezapomeňte přidat do omáčky bobkový list, který se postará o krásnou vůni. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě kuřete na paprice: Poradíme vám, jak se jim jednoduše vyhnout
Jak ohřát uvařené těstoviny? Stačí správný postup a budou zase jako čerstvé
Zbylé knedlíky snadno ohřejeme, nejlépe to jde nad párou. Začátečníkům poradíme, jak to udělat, aby po ohřátí chutnaly jako čerstvé
Komentáře