Jak ohřát těstoviny, aby chutnaly jako čerstvé. Ohřívání zvládneme během chvilky a skvěle si pochutnáme
Těstoviny, které nám zůstaly z předešlého dne, během chvilky jednoduše ohřejeme a budou chutnat znovu jako čerstvé. K ohřívání nám poslouží několik tipů a jednoduchých rad.
Těstoviny jsou nejlepší čerstvě uvařené, ale občas nám zůstanou do druhého dne. V tom případě je krátce prohřejeme a chuť bude znovu výborná, jako kdybychom je zrovna uvařili. Postup při ohřívání je snadný a rychlý, zvlášť když víme, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak snadno ohřát těstoviny
Ohřívání těstovin není složité, můžeme k němu využít několik jednoduchých postupů, které nám tuto činnost usnadní:
- Těstoviny velmi snadno ohřejeme, když je na okamžik vložíme do horké vody a hned scedíme.
- Další možností je dát těstoviny na cedník a propláchnout je horkou vodou z rychlovarné konvice.
- Pokud těstoviny budeme ohřívat s omáčkou, dobře poslouží mikrovlnná trouba.
- V mikrovlnné troubě se dají těstoviny ohřívat i bez omáčky, ale před ohříváním je pocákáme trochou vody, aby se nevysušily, a zapneme je pouze na malou chvíli.
- Máme-li uvařenou omáčku (např. sýrovou), ke které by se uvařené těstoviny hodily, pak je stačí do omáčky jednoduše vmíchat a společně prohřát.
- Uvařené těstoviny lze využít i do zapékaných pokrmů - stačí k nim přidat ostatní suroviny (především. sýry, uzeniny, vejce a koření), promíchat a zapéct na pekáčku v troubě.
Jaké jsou oblíbené recepty na zapékané těstoviny, poradí náš další článek. Při zapékání je nejlepší mít těstoviny uvařené dopředu, vaření pak bude velmi rychlé.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ochutit a vylepšit míchaná vajíčka? S pažitkou a čerstvým chlebem je připravíme během chvilky
Zbylé knedlíky snadno ohřejeme, nejlépe to jde nad párou. Začátečníkům poradíme, jak to udělat, aby po ohřátí chutnaly jako čerstvé
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Komentáře
5. 2. 2024 08:58
5. 2. 2024 02:11
- ohřát na páře (voda do hrnce, nad ni pařáček s těstovinami; v parní troubě / hrnci)
- na dno širšího hrce ("kastrolu") / pánve nalít slabou vrstvu vody (cca 0,5 cm?), vsypat uvařené těstoviny, ohřívat (krátce), občas promíchat - vody dát právě tolik, aby těstoviny neplavaly, ale ani se nezačaly lepit ke dnu (vlastně je to taky ohřívání na páře, jen bez speciálního vybavení - cílem je vodu co nejrychleji přivést k varu a těstoviny v ní "obalit").