Zbylé knedlíky snadno ohřejeme, nejlépe to jde nad párou. Začátečníkům poradíme, jak to udělat, aby po ohřátí chutnaly jako čerstvé
Když zbydou domácí knedlíky, většinou je dojídáme v dalším pokrmu. Ohříváme je nejraději nad párou, aby byly jako čerstvé. Potřebujeme k tomu pařáček, papír na pečení a kastrol s trochou vody. Ohřívání je záležitostí chvilky.
Ohřívat knedlíky v páře není nic složitého. S knedlíky uvařenými podle osvědčeného receptu zacházíme podle jejich druhu. Kynuté a bramborové knedlíky ohříváme nakrájené na plátky, kulaté knedlíky (chlupaté, špekové apod.) necháme v celku nebo je půlíme. Ovocné knedlíky ohříváme celé. Mražené knedlíky musíme nechat předem rozmrznout.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ohřát knedlíky nad párou
Postup zvládne úplně každý.
- Do hrnce nebo kastrolu nalijeme asi 2 cm vody. Vložíme rozložený pařáček.
- Na pařáček položíme kruh z papíru na pečení, který propícháme, aby jím pára lépe prostoupila. Díky papíru se knedlíky nepřilepí.
- Na papír rozložíme knedlíky tak, aby se nedotýkaly a pára mezi nimi mohla dobře působit. Kastrol nebo hrnec zakryjeme dobře těsnící poklicí.
- Vodu udržujeme v mírném varu, aby se vytvořilo dost páry.
- Knedlíky necháme důkladně prohřát. Trvá to 3–5 minut.
Video ukáže, jak jednoduše připravit bramborové knedlíky.
I další knedlíky uvaříme podle osvědčených receptů, a po ohřátí je můžeme rovnou servírovat.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
14 receptů na jídla pečená v sáčku: Vyzkoušejte snadné a čisté pečení plné chuti
K pečenému masu jsou oblíbenou přílohou chlupaté knedlíky. Jsou rychlé a jednoduché, ale jejich příprava má svá pravidla
Jak ohřívat řízky, aby zůstaly chutné a křupavé? Poradíme hned několik způsobů
Komentáře