Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krásně křupavé a voňavé papriky rychle narůstají na zahradě a přemýšlíte, co s nimi? Co takhle je upéct, oloupat a připravit z nich třeba skvělý letní salát? Ukážeme vám jednoduchý trik, jak je zvládnete oloupat během chvilky.

Pokud nemáte bohatou úrodu na zahradě, jednoduše papriky koupíte u vašeho oblíbeného farmáře nebo v obchodě. Chuť pečených paprik je opravdu skvělá. Můžete z nich připravit dokonale osvěžující letní polévku, salát nebo lahodnou paštiku, a vychutnat si pokrm s oblíbeným pečivem. Ukážeme vám jednoduchý návod, jak papriky oloupat.

Loupání pečených paprik

S naší vychytávkou to půjde snadno a rychle.

  1. Červené papriky si podélně rozřízněte.
  2. Očistěte je od stopek a semínek.
  3. Nakrájejte jednotlivé papriky na menší kousky.
  4. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte nakrájené kousky na plech.
  5. Přidejte pár kapek olivového oleje a dejte papriky péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Nechte je tam do té doby, než na povrchu začnou vznikat černé puchýřky
  6. Ještě horké papriky vložte do igelitového sáčku a nechte zhruba 5 minut zapařit.
  7. Poté slupku jednoduše oloupejte.

Doufáme, že se vám pečení paprik a následné oloupání povedlo. Z hotových oloupaných paprik můžete vykouzlit skvělé pokrmy. Vybrali jsme pro vás recept na letní salát, který chutná báječně.

Do komentáře pod článek nám napište, jak se vám loupání podařilo. Za vaši zpětnou vazbu budeme rádi. 

Další tipy a triky