Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvor je vyhledávaná surovina, hlavně v zimním měsících. Málokdo nezná jeho antibakteriální a posilující účinky na naše tělo. Do většiny receptů je však nutné zázvor oloupat. Jak si usnadnit práci a při loupání neztratit cenné části zázvoru, to vám poradíme v dnešním článku.

Z kořene zázvoru si můžete připravit lahodný čaj, zázvorovici pro dospělé nebo sirup. Využít ho však můžete i v kuchyni při vaření či pečení. Je nedílnou součástí asijské kuchyně, ale i české zázvorky na Vánoce potěší nejednoho vyznavače sladkého. 

Nůž nechte schovaný v šuplíku

Pokud seženete mladý a čerstvý zázvor, můžete ho použít i se slupkou. Ta je totiž tak slabá, že její použití nevadí. Na pultech obchodu však většinou narazíte na starší kořeny zázvoru, a ty mají slupkou tvrdou a tuhou. Tu je tedy vhodné dostat dolů. Zapomeňte však na nůž nebo škrabku, těmi byste ze zázvoru oloupali i žlutou dužinu, která je na zázvoru cenná. 

Rychlý pomocník se najde v každé kuchyni

K oloupání zázvoru vám bude stačit jednoduchá věc, kterou máte všichni doma, a to obyčejná kávová lžička. Do jedné ruky stačí vzít kořen zázvoru, do druhé lžičku a poté okrajem lžičky zázvor oloupat. Uvidíte, jak málo odpadu budete ze zázvoru mít. Zbytek zázvoru vraťte i se slupkou do lednice. Takto vám zázvor déle vydrží.

Máte-li chuť vyzkoušet zázvor i v kuchyni, nechte se inspirovat naším videoreceptem na zázvorky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky