Jak oloupat zázvor. Poradíme vám jednoduchý trik, který vám usnadní práci
Zázvor je vyhledávaná surovina, hlavně v zimním měsících. Málokdo nezná jeho antibakteriální a posilující účinky na naše tělo. Do většiny receptů je však nutné zázvor oloupat. Jak si usnadnit práci a při loupání neztratit cenné části zázvoru, to vám poradíme v dnešním článku.
Z kořene zázvoru si můžete připravit lahodný čaj, zázvorovici pro dospělé nebo sirup. Využít ho však můžete i v kuchyni při vaření či pečení. Je nedílnou součástí asijské kuchyně, ale i české zázvorky na Vánoce potěší nejednoho vyznavače sladkého.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nůž nechte schovaný v šuplíku
Pokud seženete mladý a čerstvý zázvor, můžete ho použít i se slupkou. Ta je totiž tak slabá, že její použití nevadí. Na pultech obchodu však většinou narazíte na starší kořeny zázvoru, a ty mají slupkou tvrdou a tuhou. Tu je tedy vhodné dostat dolů. Zapomeňte však na nůž nebo škrabku, těmi byste ze zázvoru oloupali i žlutou dužinu, která je na zázvoru cenná.
Rychlý pomocník se najde v každé kuchyni
K oloupání zázvoru vám bude stačit jednoduchá věc, kterou máte všichni doma, a to obyčejná kávová lžička. Do jedné ruky stačí vzít kořen zázvoru, do druhé lžičku a poté okrajem lžičky zázvor oloupat. Uvidíte, jak málo odpadu budete ze zázvoru mít. Zbytek zázvoru vraťte i se slupkou do lednice. Takto vám zázvor déle vydrží.
Máte-li chuť vyzkoušet zázvor i v kuchyni, nechte se inspirovat naším videoreceptem na zázvorky.
Komentáře