Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dostali jste chuť na sladké plněné knedlíky s ovocem, ale zrovna nemáte doma tvaroh na strouhání, kterým byste si je ozdobili? Nezoufejte a připravte si s námi dokonale křupavou a zlatavou posypku ze strouhanky.

Také si pamatujete ze školní jídelny škubánky nebo kynuté knedlíky posypané opraženou sladkou a křupavou strouhankou? K bohaté úrodě ovoce tyto sladké knedlíky prostě patří. Ukážeme vám, jak jednoduše opražit strouhanku, aby byla dokonale chutná a zároveň krásně křupavá

Jak opražit strouhanku?

Je to velmi jednoduché.

  1. Použít můžete hotovou strouhanku nebo si ji můžete připravit ze staršího rohlíku či housky. 
  2. Připravenou housku nakrájejte na menší kousky a nastrouhejte na hrubém struhadle nebo ji jednoduše rozmixujte v mixéru.
  3. Na pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje.
  4. Přidejte 40 g másla.
  5. Poté přidejte strouhanku a opražte ji do růžova.
  6. Ke strouhance přidejte 50 g cukru krupice a posypte skořicovým nebo vanilkovým cukrem. 
  7. Vše opražte za stálého míchání dozlatova a dokřupava
  8. Použijte na knedlíky nebo těstoviny. 

Vybrali jsme pro vás několik ověřených receptů, jak skvěle využít opraženou strouhanku. Každý si určitě vybere ten svůj, podle vlastní chuti. 

Podělte se s námi o dojmy, jak jste si vychutnali tuto skvělou opraženou strouhanku. Za váš komentář pod článek budeme velmi rádi. 

Další tipy a triky