Jak opražit strouhanku, aby byla krásně křupavá? Videonávod poradí, jak na to
Dostali jste chuť na sladké plněné knedlíky s ovocem, ale zrovna nemáte doma tvaroh na strouhání, kterým byste si je ozdobili? Nezoufejte a připravte si s námi dokonale křupavou a zlatavou posypku ze strouhanky.
Také si pamatujete ze školní jídelny škubánky nebo kynuté knedlíky posypané opraženou sladkou a křupavou strouhankou? K bohaté úrodě ovoce tyto sladké knedlíky prostě patří. Ukážeme vám, jak jednoduše opražit strouhanku, aby byla dokonale chutná a zároveň krásně křupavá.
Mohlo by vás zajímat
Jak opražit strouhanku?
Je to velmi jednoduché.
- Použít můžete hotovou strouhanku nebo si ji můžete připravit ze staršího rohlíku či housky.
- Připravenou housku nakrájejte na menší kousky a nastrouhejte na hrubém struhadle nebo ji jednoduše rozmixujte v mixéru.
- Na pánvi rozehřejte 1 lžičku oleje.
- Přidejte 40 g másla.
- Poté přidejte strouhanku a opražte ji do růžova.
- Ke strouhance přidejte 50 g cukru krupice a posypte skořicovým nebo vanilkovým cukrem.
- Vše opražte za stálého míchání dozlatova a dokřupava.
- Použijte na knedlíky nebo těstoviny.
Vybrali jsme pro vás několik ověřených receptů, jak skvěle využít opraženou strouhanku. Každý si určitě vybere ten svůj, podle vlastní chuti.
Podělte se s námi o dojmy, jak jste si vychutnali tuto skvělou opraženou strouhanku. Za váš komentář pod článek budeme velmi rádi.
Komentáře