Jak osušit salátové listy? Na osušených listech se zálivka lépe uchytí
Velké listy zeleného šťavnatého salátu jsou plné tělu prospěšných látek. Typickou chuť dodávají hlávkovému salátu kyseliny, které jsou v něm obsaženy, jako je např. kyselina citronová.
Různé druhy salátů jsou k dostání prakticky po celý rok ve všech supermarketech. Před samotnou přípravou bychom listy salátu měli opláchnout od nečistot či zbylé hlíny. Aby však chutnaly skvěle se zálivkou, je třeba listy dokonale vysušit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak osušit salátové listy
Možná jste si říkali, k čemu sušit salátové listy, a nechce se vám s tímto procesem zdržovat, přesto je tento krok zásadní v tom, jak salát bude chutnat. Důvod je ten, že se na listech lépe drží a neředí zálivka.
- Salátové listy omyjeme v míse studenou vodou.
- Listy můžeme nechat lehce okapat v cedníku.
- Poté je rozprostřeme na papírové či látkové utěrky a zlehka osušíme.
Komentáře