Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řepa je skvělou surovinou plnou vitamínů a minerálů, avšak po delší době skladování může ztrácet na svěžesti. Ovadlá řepa se na první pohled nemusí zdát vhodná pro kuchyňské zpracování, ale není potřeba ji hned vyhazovat.

Ovadlá řepa je na pohmat měkčí a často se na ní mohou objevit vrásky. Povrch vypadá seschle a barva ztrácí na intenzitě. Přestože její vnitřní část zůstává často nepoškozená, ztráta vlhkosti vede k tomu, že není tak křehká a svěží, jak by měla být.

Jak oživit ovadlou červenou řepu

Oživenou řepu můžete nastrouhat do čerstvých salátů, ale je vhodná také pro pečení s další zeleninou. Taková řepa má plnou chuť a navíc jsou zachovány její výživové hodnoty.

I když se zdá, že ovadlá řepa ztratila svou svěžest, jednoduché ponoření do vody jí opravdu rychle pomůže. Tento snadný trik vám umožní plně využít potenciál červené řepy, jakožto zdravé a výživné zeleniny.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky