Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečení v horkovzdušné troubě je výhodné, ale má svá specifika. Poradíme, jak v takové troubě péct maso
Zdroj: Toprecepty.cz

Pečení v horkovzdušné troubě si získává stále více příznivců, protože šetří čas a tím i energii. Poradíme, jak v ní upéct chutné, křupavé a šťavnaté maso.

V horkovzdušné troubě můžeme péct více plechů najednou, což oceníme zvláště při pečení většího množství cukroví, koláčů a jiného pečiva. Výhodná je i na pečení masa, protože je v ní upečené rychleji a má krásně křupavou kůrku.

Jak maso pečeme

  • Při pečení v horkovzdušné troubě nastavíme teplotu o přibližně čtvrtinu nižší než při pečení klasickém.
  • Maso pečeme zpočátku zakryté víkem pekáče nebo alespoň alobalem, aby se nevysušilo.
  • Větší kusy je výhodné péct zpočátku při nižší teplotě, tím dosáhneme šťavnatosti.
  • Během pečení maso 1–2x otočíme a podle potřeby podlijeme.
  • Asi 10 minut před dokončením, když je maso měkké, ho odkryjeme, přelijeme vypečenou šťávou, zvýšíme teplotu a dopečeme dočervena a dokřupava. Ke konci je potřeba maso už více hlídat, aby se nepřipálilo.
  • Pak maso necháme asi 5–7 minut odpočinout a poté ho naporcujeme.

O tom, jak péct více plechů najednou, pojednává náš další článek.

Komentáře

Další tipy a triky