Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečení v sáčku na pečení se stává čím dál oblíbenější technikou, a to zejména pro svou snadnost i úsporu času. Tento způsob pečení pomáhá zachovat šťávu i chuť a výsledkem je vždy lahodné maso, zelenina nebo ryby.

Tepelná úprava v sáčku na pečení je skvělou volbou pro každého, kdo chce připravit chutné a šťavnaté pokrmy s minimem tuku. Tento způsob zintenzivňuje chuť surovin a zároveň šetří čas i námahu s úklidem. V sáčku na pečení si potraviny zachovají svou strukturu i aroma. Stačí sáček naplnit, uzavřít a správně propíchnout. O zbytek se postará trouba, která pokrm rovnoměrně propeče.

Jak péct v sáčku na pečení

Používejte pouze speciální sáčky na pečení, obyčejný sáček by se vlivem tepla roztavil. Během pečení zamezte kontaktu sáčku s topnou spirálou trouby.

  1. Nejprve vyberte dostatečně velký sáček, do kterého se vám vejdou všechny suroviny. V sáčku na pečení lze péct také husu nebo jinou drůbež.
  2. Sáček naplňte a uzavřete speciálním klipem nebo jednoduchým uzlem.
  3. Je nutné sáček na několika místech propíchnout vidličkou, aby mohla unikat pára uvolněná během pečení.
  4. Sáček položte na plech nebo pekáč a vložte do vyhřáté trouby
  5. Na konci pečení můžete sáček opatrně otevřít a pokrm nechat ještě chvíli dopéct pro dosažení lehce křupavé kůrky. Dejte si však pozor na horkou páru při otevírání sáčku.

Pečení v sáčku na pečení je ideálním způsobem, jak zachovat šťavnatost a chuť pokrmů, aniž by bylo nutné přidávat příliš mnoho tuku. Jednoduchá příprava, minimální úklid a rychlejší vaření jsou skvělé bonusy, které ocení každý, kdo chce připravit chutný pokrm. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky