Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak správně plnit sklenice určené k zavaření? Pro někoho zbytečná otázka, pro jiného naopak důležitá. Správnost plnění je rozhodující v tom, zda budou mít zavařené okurky žádoucí trvanlivost nebo se začnou brzy kazit.

Sklenice je v první řadě nutné vysterilizovat, aby byly zcela čisté, nezapomínejte však ani na víčka. Po naplnění zeleninou a lákem se sklenice jednoduše zavaří. Jak plnit sklenice tak, abychom si mohli v zimě pochutnávat na výtečných okurkách?

Jak správně plnit sklenice okurkami

Díky následujícím radám a tipům to hravě zvládnete a vaše zavařeniny se nezkazí:

  • Okurky do sklenic pěchujte co nejvíce natěsno, aby ve sklenici po zalití nálevem volně neplavaly.
  • V málo naplněných sklenicích se obsah začne brzy kazit kvůli přílišnému množství vzduchu, který brání utěsnění sklenic.
  • Z přeplněných sklenic začne vytékat nálev, kvůli čemuž se správně nepřichytnou víčka a vám zbydou jen oči pro pláč.
  • Sklenice plňte 0,5–1,5 cm pod jejich okraj. Nezapomeňte, že i hrdla musí být zcela čistá, pro jistotu je můžete potřít lihem, stejně tak i víčka. Naplněné sklenice zavařte podle vašich zvyklostí a poté je nechte vychladnout otočené víčky dolů.

Plnění sklenic není složité, ověřit si to můžete během přípravy znojemských okurek, které jsou neodolatelně chutné a křupavé. Videorecept vám prozradí postup:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky