Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak pokrájet změklá rajčata? Je to jednoduché, s naším tipem to půjde snadno
Zdroj: Pixabay, Rita

Rajčata máme rádi čerstvá, jenže když je nestihneme spotřebovat, změknou a již na ně nemáme chuť. Do vařených jídel, případně do salátů, jsou ale vhodná. Poradíme, jak je úhledně pokrájet.

Rajčata v naší kuchyni

Co máte z rajčat nejraději? Málokterá zelenina má tak široké využití v teplé kuchyni, od polévek, omáček, gulášů po zapékaná jídla, nehledě k tomu, že rajčata milujeme i syrová. Jenže zapomenutá změklá rajčata se špatně krájí a nějak se nám do nich nechce. Pomoc je snadná.

Jak nakrájet změklá rajčata

Po nakrájení i změklá rajčata dobře zužitkujeme. Vyhodit by je bylo škoda.

  1. Rajčata stačí dát na chvíli do mrazničky, nesmí zmrznout, jen zpevnit, a krájení dobře nabroušeným nožem pak půjde snadno.
  2. Jinou možností je rajčata dát na chvíli do ledové vody - pokud jsou rajčata určená do salátu, volíme raději tento postup.

Na co se hodí změklá rajčata

Podle následujícího videa snadno připravíme rajčatovou omáčku, skvěle chutná s bazalkou a česnekem. Podáváme ji tradičně k těstovinám. Ještě lepší bude, když ji při podávání posypeme strouhaným sýrem.

 

Komentáře

Další tipy a triky