Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak správně potírat koláčky vajíčkem, aby měly krásně zlatavou kůrku

Ke svátečním tabulím, hodování či svatbám neodmyslitelně patří koláčky. Je jedno, jaký druh si připravíte, vždy ze stolu zmizí jako první. Jejich neodolatelná vůně přivábí nejednoho strávníka. Poradíme vám, jak je potírat vajíčkem, aby se krásně leskly.

Koláčky jsou oblíbený druh sladkého pečiva, které se peče převážně při svátečních příležitostech. Jejich příprava zabere více času a každá hospodyňka si na nich dá opravdu záležet. Přáním je, aby koláčky vypadaly chutně a lákavě i na pohled.

Čím koláčky potírat, aby byla kůrka zlatavá

Vzhled koláčků je pro hospodyňky důležitý, i když na finální chuť nemá značný vliv. Někdo koláčky potírá před pečením, jiný to nechá až na závěr po vytažení z trouby. Při potírání předem mají koláčky rovnoměrně opečenou a zlatavou kůrku a lesknou se, jakoby byly nalakované.

  1. Koláčky můžete potírat rozšlehaným vajíčkem. Pokud zvolíte celé vajíčko, koláčky budou více do hněda.
  2. Rozšlehané vajíčko také můžete smíchat s teplým mlékem a trochou másla. Chuť koláčků bude díky tomu intenzivnější a lahodnější.
  3. Koláčky můžete potřít samotným bílkem. Při této variantě je vhodné bílek vyšlehat. Koláčky budou krásně lesklé.

Nejste-li příznivci kynutého těsta, zkuste si upéct nekynuté koláčky, které se skládají jenom ze tří ingrediencí. Díky tvarohové náplni jsou vláčné a velmi chutné.

Jaký způsob potírání máte osvědčený vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o vaše tipy v komentáři pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky