Jak potírat maso marinádou při grilování. Máme vychytávku, kterou musíte vyzkoušet
Grilované maso je dobré potírat marinádou vždy před i po otočení. Mnohdy ale marináda stéká po mase do uhlíků, které potom chytají plamen a kouří. Máme pro vás speciální vychytávku, která rozhodně stojí za vyzkoušení.
Nejlépe však bude fungovat u řidší marinády, ideálně pivní. Budete potřebovat čistý rozprašovač na květiny, do kterého marinádu nalijete. Použijte však raději cedník nebo nějaký filtr, abyste si neucpali rozprašovač kořením i kousky masa.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak použít rozprašovač
Existují i speciální rozprašovače na olej, které zakoupíte v domácích potřebách, ale pokud ho nemáte, bez problémů ho nahradí ten na květiny.
- Do vyčištěné nádobky rozprašovače přelijeme pivní marinádu. Naléváme přes cedník, abychom zachytili malé části, které by nám rozprašovač mohly ucpat.
- Před každým otočením masa plátek postříkáme, otočíme a znovu postříkáme.
- Výhodou je, že stříkáme z větší vzdálenosti, a tak nás nebudou pálit ruce, jako při běžném potírání marinádou.
- Marináda nestéká v takovém množství na rozpálené uhlíky.
- Pokud se vám tento způsob líbí, rozhodně doporučujeme zakoupit rozprašovač přímo na olej, který je vyrobený z materiálů vhodných pro styk s potravinami.
Na grilování se lépe hodí prorostlejší maso, které pouští šťávu. Plátek masa potom není tolik vysušený, na rozdíl od masa libového. Z tohoto důvodu na gril často pokládáme krkovici, jejíž přípravu ukáže náš videorecept. A jak to máte vy? Který druh masa máte na grilu nejraději? Napište nám do komentářů pod článkem.
Komentáře