Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduše ozdobit dort můžete i transfer fólií. Poradíme, jak postupovat
Zdroj: Toprecepty

Čokoládová transfer fólie je báječný vynález, který pomůže i méně výtvarně zdatným efektně ozdobit dort nebo cukroví. Práce s fólií má svá pravidla, aby byl výsledek dokonalý.

Vzorek je vytvořen z kakaového másla a my můžeme jednoduchým postupem tento vzorek přenést na požadovaný zákusek. Tuto fólii koupíme na cukrářských webech. Na výběr bývá mnoho vzorů tmavých, světlých i barevných. Velikost fólie je asi jako A4, možná o malinko větší. Fólii můžeme stříhat podle potřeby a pak s ní pracovat. Pozor, vzorek se teplem (např. i rukou) snadno poškodí. Nejvhodnější podklad, na který vzorek lepíme, je čokoláda nebo modelovací marcipánová hmota. Podklad musí být hladký.

Jak zdobit pomocí fólie

S námi to zvládnete hned napoprvé.

  • Pracujeme s tekutou, ale už ne teplou čokoládou. Může být bílá, mléčná i tmavá, ale musí být dostatečně kvalitní.
  • Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout na potřebných 25 °C za stálého míchání.
  • Fólii položíme na rovnou plochu hladkou stranou dolů a vzorkem nahoru.
  • Na vzorek nalijeme vytemperovanou čokoládu a rozetřeme.
  • Abychom měli rovné okraje, opatrně fólii podebereme a přeneseme o kousek dál na čistou rovnou plochu. V této fázi lze fólii ohýbat a tvořit např. mašle.
  • Necháme v chladnu zatuhnout.
  • Pak čokoládovou vrstvou směrem ke korpusu přilepíme.
  • Fólii šetrně sloupneme.
  • Krájíme nahřátým suchým nožem.

Ať se práce podaří!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli