Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky mají nezastupitelné místo v české kuchyni a mnohé omáčky si bez nich nedokážeme představit. Každá hospodyňka by měla tuto přílohu zvládnout uvařit. Tentokrát pro vás máme několik rad, jak poznat uvařený knedlík.

Domácí knedlíky skvěle doplňují tradiční omáčky, pečená masa i chutné pokrmy se zelím. Z přípravy není třeba mít obavy, k uvaření knedlíků je potřeba pouze pár základních surovin a na stole budou během krátké chvíle.

Jak poznat uvařený knedlík

Možnosti, jak poznat uvařený knedlík, se mohou lišit podle druhu knedlíku, který připravujeme:

  • Houskový knedlík: Tento druh knedlíku plave neustále na hladině - že je zcela uvařený, to poznáme tak, že se začne otáčet.
  • Bramborový a tvarohový knedlík: Tyto knedlíky až po uvaření vyplavou na hladinu. Pro kontrolu postačí knedlík rozříznout - v případě, že je střed syrový, nechte knedlíky ještě dovařit.

Abyste měli jistotu úplného provaření, píchněte do knedlíku špejlí - pokud na ní zůstane těsto, je třeba knedlík dovařit. Po vytažení z vody či z páry knedlíky ihned propíchejte špejlí, aby ven z knedlíku unikala pára.

Uvařit výtečný knedlík k rodinnému obědu vám pomůže následující videorecept. Je velmi snadný a zvládnou ho i naprostí začátečníci ve vaření.

Máte tajnou fintu, jak poznat uvařený knedlík? Podělte se o ni v komentářích pod článkem.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky