Jak poznat hotový bramborový knedlík? Máme pro vás hned 3 vychytávky
Bramborové knedlíky jsou klasika české kuchyně. Běžně je koupíme v obchodě, ale věřte, že na domácích knedlících si pochutnáte daleko více. Příprava bramborových knedlíků není složitá a s našimi tipy se vám jistě povedou.
Bramborové knedlíky jsou vynikající příloha k pečené kachně se zelím, k tradičním českým omáčkám, špenátu nebo jen tak samotné s opečenou cibulkou. Nejchutnější bramborové knedlíky jsou z den předem uvařených brambor ve slupce, které zcela vychladlé oloupeme a nastrouháme či pomeleme na masovém mlýnku. Dále zbývá jen knedlíky správně uvařit a pochutnat si na nich.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak poznat hotový bramborový knedlík
Jakmile máme připravené těsto na bramborové knedlíky, pustíme se do jejich tvarování. Můžou to být libovolné užší válečky nebo i kuličky, které dáme ihned vařit do vroucí vody. Bramborové knedlíky vaříme na mírném plamenu asi 20 minut (záleží na velikosti). A jak poznat, že jsou hotové?
- Po chvilce vaření knedlíky lehce odstrčte vařečkou ode dna, aby se nepřichytily. Hotové bramborové knedlíky vyplavou během vaření na hladinu.
- Zapíchněte špejli do středu knedlíku. Pokud na špejli ulpívá těsto, je potřeba knedlíky ještě povařit.
- Pokud si stále nejste jistí, zda je knedlík hotový, jeden na zkoušku rozkrojte. Jestli je uprostřed syrový, potřebuje dále vařit.
Přípravou bramborových knedlíků vás provede krok za krokem náš videonávod. Tyto knedlíky jsou vynikající s masem, uzeninou nebo i nasladko s mákem a cukrem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Smažený celer v trojobalu: Křupavé plátky zeleniny jsou skvělé s tatarkou, chuť dodá i ingredience přidaná před obalovaním
Bábovka ze zakysané smetany s vůní skořice: Krásně vláčný lahodný moučník připravíte bez odvažování
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře