Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky jsou klasika české kuchyně. Běžně je koupíme v obchodě, ale věřte, že na domácích knedlících si pochutnáte daleko více. Příprava bramborových knedlíků není složitá a s našimi tipy se vám jistě povedou.

Bramborové knedlíky jsou vynikající příloha k pečené kachně se zelím, k tradičním českým omáčkám, špenátu nebo jen tak samotné s opečenou cibulkou. Nejchutnější bramborové knedlíky jsou z den předem uvařených brambor ve slupce, které zcela vychladlé oloupeme a nastrouháme či pomeleme na masovém mlýnku. Dále zbývá jen knedlíky správně uvařit a pochutnat si na nich. 

Jak poznat hotový bramborový knedlík

Jakmile máme připravené těsto na bramborové knedlíky, pustíme se do jejich tvarování. Můžou to být libovolné užší válečky nebo i kuličky, které dáme ihned vařit do vroucí vody. Bramborové knedlíky vaříme na mírném plamenu asi 20 minut (záleží na velikosti). A jak poznat, že jsou hotové

  • Po chvilce vaření knedlíky lehce odstrčte vařečkou ode dna, aby se nepřichytily. Hotové bramborové knedlíky vyplavou během vaření na hladinu
  • Zapíchněte špejli do středu knedlíku. Pokud na špejli ulpívá těsto, je potřeba knedlíky ještě povařit. 
  • Pokud si stále nejste jistí, zda je knedlík hotový, jeden na zkoušku rozkrojte. Jestli je uprostřed syrový, potřebuje dále vařit. 

Přípravou bramborových knedlíků vás provede krok za krokem náš videonávod. Tyto knedlíky jsou vynikající s masem, uzeninou nebo i nasladko s mákem a cukrem

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky