Jak pracovat se zmrzlou treskou? Jako jedna z mála mražených ryb nepotřebuje dlouhou přípravu
Treska patří mezi snadno dostupné a levné ryby, které lehce seženete na pultech obchodu. Těší se proto velké oblibě. Díky její snadné přípravě je oblíbená i mezi kuchaři začátečníky. Připravit se dá na několik způsobů a odpustí vám, i když ji zapomenete večer vyndat z mrazáku.
Mezi nejčastěji připravované mořské ryby u nás patří treska. Ta se většinou prodává jako filet nebo zmražené filé. S její přípravou nemůžete většinou šlápnout vedle. Treska nejlépe chutná pečená na másle a bylinkách. Vyzkoušet můžete i zapečenou variantu se smetanou nebo tresku podávanou s pečenou zeleninou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit se zmraženou treskou
Většinu zmražených ryb je nutné vyndat den předem z mrazničky a nechat pozvolna rozmrazit do druhého dne. Pokud rozmražení uspěcháte, ryba pustí velké množství vody a kvalita masa tím značně klesá.
- Tresčí filety jsou naštěstí výjimka a lze je připravit i zmrazené. Pokud jste si tedy zapomněli rybu vyndat den dopředu, nezoufejte, tresčí filety vám to ,,odpustí" a vy tak nepřijdete o plánovaný oběd.
- Následné vaření je již jednoduché. Filé stačí okořenit bylinkami, kmínem nebo vaším oblíbeným kořením na ryby a dát ho zapéct zhruba na 25 minut do trouby.
- Další možností je pečení filetu na pánvi.
Filet z tresky se zeleninou
Filet z tresky se výborně hodí i ke špenátu. Inspirovat se můžete naším videoreceptem, ve kterém vám představíme filé zapečené na špenátovo-sýrovém lůžku s rajčaty. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře