Jak přidat smetanu do omáčky? Poradíme snadný postup bez sražených hrudek
Smetana je v kuchyni učiněný poklad a většina tradičních omáček se bez ní neobejde. Sametově hebká omáčka potěší každého milovníka české kuchyně, avšak je třeba dbát na správné přidání smetany, aby se v omáčce nesrazila.
Smetana je pro mnoho z nás velmi oblíbenou surovinou při vaření různých pokrmů. Jedná se o nejtučnější část mléka, která se usazuje na povrchu. Na trhu najdeme různé typy smetany, které jsou rozdělené podle procenta tuku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak přidat smetanu do omáčky
- Nejprve bychom neměli zapomenout smetanu předem vytáhnout z lednice při pokojové teplotě. Při přidání do horké omáčky tak nedojde k prudké změně teploty.
- Smetanu do omáčky přiléváme nejlépe až na konci vaření, kdy omáčku pouze prohříváme, nenecháváme ji projít varem.
- Přilévejte ji do omáčky postupně a za stálého míchání metličkou.
- Známým trikem proti sražení smetany, je přidání do smetany trochu cukru.
Svíčková omáčka je rozhodně nejznámější pokrm, který se bez smetany neobejde. Uvařte si tuto skvostnou omáčku podle videoreceptu k slavnostnímu obědu, zaručeně sklidíte chválu od celé rodiny. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
14 receptů na jídla pečená v sáčku: Vyzkoušejte snadné a čisté pečení plné chuti
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Extra rychlé lívance bez kynutí: S hrníčkovým receptem budou nadýchané, vláčnost dodá mléko nebo podmáslí
Komentáře