Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetana je v kuchyni učiněný poklad a většina tradičních omáček se bez ní neobejde. Sametově hebká omáčka potěší každého milovníka české kuchyně, avšak je třeba dbát na správné přidání smetany, aby se v omáčce nesrazila.

Smetana je pro mnoho z nás velmi oblíbenou surovinou při vaření různých pokrmů. Jedná se o nejtučnější část mléka, která se usazuje na povrchu. Na trhu najdeme různé typy smetany, které jsou rozdělené podle procenta tuku

Jak přidat smetanu do omáčky

Poradíme snadný postup, jak přidat smetanu do omáčky bez nevzhledných sražených částí.
  1. Nejprve bychom neměli zapomenout smetanu předem vytáhnout z lednice při pokojové teplotě. Při přidání do horké omáčky tak nedojde k prudké změně teploty.
  2. Smetanu do omáčky přiléváme nejlépe až na konci vaření, kdy omáčku pouze prohříváme, nenecháváme ji projít varem.
  3. Přilévejte ji do omáčky postupně a za stálého míchání metličkou.
  4. Známým trikem proti sražení smetany, je přidání do smetany trochu cukru.

Svíčková omáčka je rozhodně nejznámější pokrm, který se bez smetany neobejde. Uvařte si tuto skvostnou omáčku podle videoreceptu k slavnostnímu obědu, zaručeně sklidíte chválu od celé rodiny. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky