Burrata: Zabodujte na plné čáře a připravte italský sýr se sametovým středem
Burrata je podobná mozzarelle, avšak s tím rozdílem, že její střed je plný smetanové náplně. Vyrábí se z kravského mléka a její chuť je nepřekonatelná. Nechte ji vyniknout například s pečenou zeleninou.
Buratta, tradiční italský sýr, je protkán chutěmi mléka, smetany a másla. Jeho střed pak tvoří smetana s kousky sýru, tzv. stracciatella. Servíruje se s jídly méně výrazných a kořeněných chutí, aby nepřebily její chuť, ale naopak ji podtrhly.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit a servírovat burratu
Přinášíme vám tipy, jak na to, abyste si na tomto sýru opravdu pochutnali:
- Burrata se podává v pokojové teplotě, proto ji před servírováním včas vyndejte z lednice. Po otevření ji spotřebujte celou nejlépe ihned.
- S čím burratu servírovat? Vyzdvihněte její chuť v kombinaci se sušenou šunkou, zeleninovými či ovocnými saláty nebo s pečenými rajčaty a česnekem.
- Bohatě však stačí sýr lehce zakápnout olivovým olejem, s citem okořenit, přidat čerstvé, křupavé pečivo a delikatesa je na světě.
- Tento italský skvost lze použít také do těstovin či na pizzu, kdy ale bude jeho chuť zbytečně upozaděna, což nám přijde jako velká škoda.
Chuťově je burrata podobná mozzarelle, je ale více krémová a s tekutou náplní. Pokud si rádi pochutnáte na tomto sýru, budeme vděční za sdílení vašich zkušeností s jeho servírováním v komentářích. Děkujeme a těšíme se.
Komentáře