Jak připravit jahodový pohár? Tato sladká pochoutka je hotová během chviličky
Teplé slunečné dny si žádají osvěžující a lehké dezerty, které jsou navíc velmi jednoduché na přípravu. Jedním z takových dezertů jsou i ovocné poháry, kdy vrstvíme ovoce s tvarohovým krémem či s nadrcenými sušenkami.
Ovocné poháry jsou skvělé letní dezerty, které jsou na přípravu tak jednoduché, že je zvládnou připravit s menší pomocí i děti. Do pohárů často využíváme sezónní ovoce, které natrháme na zahrádce. Ovoce prokládáme tvarohovým krémem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit jahodový pohár
Na čtyři porce poháru si připravíme tyto suroviny: Zhruba 12 ks jahod, dále 50 g sušenek Lotus, 300 ml bílého jogurtu, 3 čajové lžičky cukru krupice, 2 polévkové lžíce třtinového cukru, 2 polévkové lžíce másla a skořici na ochucení.
- Jahody očistíme, větší kusy jahod překrájíme, poté posypeme krupicovým cukrem a necháme alespoň půl hodiny odstát.
- Mezitím rozmixujeme sušenky na drobné kousky, posypeme je trochou skořice a pokapeme máslem. Opět jemně promixujeme.
- Do jogurtu přidáme třtinový cukr a pořádně promícháme.
- Do pohárů střídavě vrstvíme jahody, sušenky a oslazený jogurt. Končit bychom měli jogurtovou vrstvou, kterou posypeme trochou rozdrcených sušenek, strouhanou čokoládou nebo skořicí. Ozdobit můžeme snítkou máty či meduňky.
Tip: Jogurt můžete nahradit také vyšlehanou šlehačkou, tvarohem či mascarpone krémem.
Z větší úrody jahod připravujeme na letní dny osvěžující jahodovou zmrzlinu, která je složená pouze z několika málo surovin. Napište nám, jak se vám povedla.
Komentáře