Jak připravit banánovou bábovku? Moučník je dokonale vláčný díky použitým banánům
Bábovka je oblíbený český moučník, který se peče snad v každé rodině. Pečení bábovky není nic složitého, často tento moučník zkouší i úplní začátečníci v kuchyni. Přidaný banán jí dodá dokonalou vláčnost.
Bábovka je obyčejný moučník, přesto by se po ní každý mohl utlouct. Často nám připomíná dětství a provoněný dům naší babičky. Do těsta navíc můžeme přidávat různé koření, kousky čokolády, sušené ovoce, oříšky či tvaroh a banány pro vláčnost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct banánovou bábovku
Pokud hledáte inspiraci na moučník k odpolední kávě, tak právě banánová bábovka vás příjemně překvapí svou vláčností.
- Připravte si tyto suroviny:
- Formu na bábovku nejprve vymažte máslem a vysypejte strouhankou.
- Nyní oloupejte banány a rozmačkejte vidličkou, poté je zakápněte citrónovou šťávou.
- Čokoládu nastrouhejte nebo nasekejte na drobné kousky.
- Včas předehřejte troubu na 170 °C (horní i spodní ohřev), v případě horkovzdušné trouby ji rozhřejte na 150 °C.
- Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
- Dále vložte do mísy žloutky a vyšlehejte je do pěny s moučkovým i vanilkovým cukrem. Do pěny postupně zašlehávejte olej a mléko.
- Polohrubou mouku smíchejte s kypřicím práškem a prosejte do mísy přes síto. Mouku poté vmíchejte po částech do vaječné směsi.
- Do těsta přimíchejte rozmačkané banány a také po částech sníh z bílků.
- Na závěr do těsta vmíchejte nastrouhanou čokoládu.
- Těsto vlijte do vysypané formy a dejte péct do trouby na 60 minut. Propečenost vyzkoušejte pomocí špejle.
- Upečenou bábovku nechte zhruba 10 minut odpočinout a poté ji vyklopte z formy.
- Bábovku pocukrujte moučkovým cukrem a krájejte ji až po vychladnutí.
Bábovku můžete připravit s obměnou pomocí přidání různého ovoce či koření nebo taky klasicky, jako to dělaly naše babičky. Víte, jak vytvořit mramorování v bábovce? Tento způsob je snadný a po rozkrojení získáte velmi efektní vzor.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře