Jak připravit česnekové máslo? Podle videa to zvládnete rychle a jednoduše
Česnekové máslo má mnoho možností využití v naší kuchyni, zároveň je naprosto jednoduché na přípravu a velmi lahodné. Můžete ho například přidat do pomazánek a ke grilovanému masu či zelenině, určitě ho oceníte i při přípravě ryb nebo jen na krajíček čerstvě upečeného chleba.
Hlavní přísadou česnekového másla je samozřejmě česnek , který se dá přidat do mnoha jídel, navíc má celou řadu benefitů pro naše zdraví. Stručně řečeno by měl být česnek nedílnou součástí našeho jídelníčku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit česnekové máslo
Následující recept je jednoduchý a rychlý.
- Oloupeme a následně prolisujeme 12 stroužků česneku.
- Osolíme je a se solí dobře promícháme.
- Do prázdné mísy dáme jednu kostku změklého másla (250 g) a metličkou rozmícháme do hladka.
- K máslu přidáme připravený česnek a následně opepříme pro výraznější chuť.
- Důkladně promícháme, aby se nám všechny chutě správně propojily.
- Nakonec hotové česnekové máslo přendáme z mísy do uzavíratelné sklenice.
- Dáme uležet do lednice.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Šampaňské mezi pepři: S kampotským pepřem vaří ti nejlepší šéfkuchaři, z každého jídla udělá delikatesu
Historie zavařování: Na marmelády se dříve dávala vrstvička tekutého vosku a o vynález zavařovací sklenice se zasloužil Napoleon
Bylinkové máslo je mimořádně lahodné. Snadno je připravíte podle videonávodu
Komentáře