Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké těsto s ořechovým nádechem, nadýchaný kakaový krém, to vše obalené v čokoládě - tak to jsou pařížské rohlíčky. Toto báječné cukroví není složité na přípravu a doslova se po něm zapráší. Poradíme, jak rohlíčky upéct.

Pařížské rohlíčky jsou typickým vánočním cukrovím i zákuskem běžně dostupným v cukrárnách. Jsou upečené z ořechového těsta, doplněné vyšlehaným pařížským krémem ze smetany, čokolády a kakaa, polité báječnou čokoládovou polevou.

Jak připravit ořechové těsto

Do ořechového těsta nejčastěji využíváme vlašské, lískové i pekanové ořechy, které nameleme co nejjemněji, aby bylo těsto křehké. Pro tento recept využijeme méně časté solené arašídy, které těsto báječně navoní.

Na těsto budeme potřebovat: 120 g slaných arašídů, dále 210 g cukru krupice, 75 g bílků a 3 g soli.

  1. Všechny suroviny připravíme do mixéru a rozmixujeme na co nejjemnější hmotu.
  2. Poté rozmixovanou směs naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme rohlíčky, které necháme zaschnout 15–20 minut při pokojové teplotě.
  3. Rohlíčky pečeme při 180 °C zhruba 15–20 minut do tmavší karamelové barvy.

Jak připravit pařížský krém

Pařížský krém je nadýchaný, s plnou čokoládovou chutí, vyráběný nejčastěji z čokolády nebo také z holandského kakaa a smetany.

Na krém budeme potřebovat: 400 g smetany ke šlehání, dále 100 g másla, 100 g třtinového cukru,160 g hořké čokolády, 80 g kakaa a 1 g skořice.

  1. Všechny ingredience kromě čokolády smícháme v kastrůlku a na mírném ohni vaříme za neustálého míchání metličkou, abychom krém nepřipálili.
  2. Do horké směsi nyní přidáme čokoládu a mícháme do rozpuštění, poté krém odstavíme z plotýnky.
  3. Hotový krém přelijeme do misky a uložíme do lednice vychladit.
  4. Po vychlazení stříkáme krém na vychlazené rohlíčky pomocí cukrářského sáčku, hotové rohlíčky přesuneme do lednice na hodinu ztuhnout.
  5. Nyní si rozpustíme čokoládu s kakaovým máslem (případně s olivovým či kokosovým olejem) a rohlíčky do čokolády namáčíme a opět necháme ztuhnout.

Pokud si nebudete vědět rady, jak postupovat při pečení pařížských rohlíčků, můžete si je připravit podle následujícího videoreceptu, který vás postupem provede krok za krokem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky