Jak upéct domácí krtkův dort? Tento dezert je lahodný a zároveň skvěle vypadá
Tento báječný dezert získal největší popularitu už v devadesátých letech, přesto ani nyní jeho sláva neupadá. Kombinace kakaového korpusu s čerstvými banány a kopcem šlehačky je jednoduše chuťově dokonalá.
Krtkův dort je velmi lehký a chutný dezert, který není na přípravu nijak složitý. Hravě ho zvládnou i naprostí začátečníci. Pozornost upoutá především svým vzhledem a následně po rozkrojení krásnou mozaikou z krému a banánu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct krtkův dort
K upečení korpusu na krtkův dort si připravte:
- Nejprve oddělte bílky od žloutků, do mísy ke žloutkům přidejte cukr, olej a vyšlehejte mixérem. Po zašlehání přilijte rum a opět krátce prošlehejte.
- Smíchejte v misce mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto sypkou směs promíchejte s vyšlehanými vejci, přilijte mléko a prošlehejte mixérem.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a postupně ho pomocí stěrky přidávejte do směsi na korpus.
- Kulatou dortovou formu vymažte tukem a vysypte strouhaným kokosem. Poté do ní nalijte těsto a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Po upečení nechejte korpus vychladnout.
- Do připraveného korpusu, zhruba 1,5 cm od kraje, vykrojte po obvodu kruh a vnitřek korpusu vydlabejte do mísy. Dávejte pozor na dno, abyste ho neporušili, musí zůstat v celku.
- Nyní vlijte do mísy smetanu ke šlehání, přidejte ztužovač šlehačky, cukr a důkladně šlehejte do tuha. Do vyšlehané šlehačky jemně vmíchejte nahrubo nastrouhanou čokoládu.
- Banány rozkrojte na polovinu a naskládejte je vedle sebe na dno korpusu. Šlehačku navrstvěte na kopeček a ten následně zasypte rozdrobeným korpusem, vznikne tak "krtkova hromádka". Hotový dort nechte vychladit.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsa z divoké kachny sous-vide
Přidáno před 6 hodinami
Zapečená růžičková kapusta (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z pečené řepy a dýně
Přidáno před 7 hodinami
Kuře s dýňovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Krémová polévka z rozvitých kapustiček
Přidáno před 7 hodinami
Exotické dýňové rizoto
Přidáno před 9 hodinami
Komentáře