Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tento báječný dezert získal největší popularitu už v devadesátých letech, přesto ani nyní jeho sláva neupadá. Kombinace kakaového korpusu s čerstvými banány a kopcem šlehačky je jednoduše chuťově dokonalá.

Krtkův dort je velmi lehký a chutný dezert, který není na přípravu nijak složitý. Hravě ho zvládnou i naprostí začátečníci. Pozornost upoutá především svým vzhledem a následně po rozkrojení krásnou mozaikou z krému a banánu.

Jak upéct krtkův dort

K upečení korpusu na krtkův dort si připravte: 

  1. Nejprve oddělte bílky od žloutků, do mísy ke žloutkům přidejte cukr, olej a vyšlehejte mixérem. Po zašlehání přilijte rum a opět krátce prošlehejte.
  2. Smíchejte v misce mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto sypkou směs promíchejte s vyšlehanými vejci, přilijte mléko a prošlehejte mixérem.
  3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a postupně ho pomocí stěrky přidávejte do směsi na korpus.
  4. Kulatou dortovou formu vymažte tukem a vysypte strouhaným kokosem. Poté do ní nalijte těsto a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Po upečení nechejte korpus vychladnout.
  5. Do připraveného korpusu, zhruba 1,5 cm od kraje, vykrojte po obvodu kruh a vnitřek korpusu vydlabejte do mísy. Dávejte pozor na dno, abyste ho neporušili, musí zůstat v celku.
  6. Nyní vlijte do mísy smetanu ke šlehání, přidejte ztužovač šlehačky, cukr a důkladně šlehejte do tuha. Do vyšlehané šlehačky jemně vmíchejte nahrubo nastrouhanou čokoládu.
  7. Banány rozkrojte na polovinu a naskládejte je vedle sebe na dno korpusu. Šlehačku navrstvěte na kopeček a ten následně zasypte rozdrobeným korpusem, vznikne tak "krtkova hromádka". Hotový dort nechte vychladit.
Přípravou tohoto báječného dortu vás provede i názorný videorecept. Krtkův dort snadno připravíte i v mini verzích, které se budou skvěle hodit na narozeninovou oslavu. Napište nám do komentáře, jak se vám dezert povedl.
Dobrou chuť.

Další tipy a triky