Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Připravte si s námi krásně šťavnatou glazovanou mrkev s dokonale hladkým a lesklým povrchem, který vypadá fantasticky a přímo vás pobízí, abyste se do této dobroty s chutí pustili. Jednoduchý postup, jak připravit glazovanou mrkev, vám ukážeme ve videonávodu.

Glazování je velmi jednoduchý proces tepelné úpravy, díky kterému získá připravovaná zelenina krásně lesklý a hladký povrch.  K docílení tohoto lesklého povrchu vám postačí jen malé množství másla, vody nebo olivového oleje. Mrkev je navíc plná vitamínů, obsahuje především beta-karoten, známý pro své prospěšné účinky na kůži a pleť.

Jak glazovat mrkev

Je to velmi snadné. 

  1. Nejprve oloupejte 1 kg mrkve a nakrájejte na diagonální kousky.
  2. Poté si nadrobno nakrájejte 2 stroužky česneku.
  3. Připravenou mrkev si dejte do mísy a posypte ji 40 g třtinového cukru.
  4. Přidejte česnek, 30 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli a 1 lžíci olivového oleje.
  5. Nakonec opepřete a pořádně promíchejte.
  6. Vložte na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C po dobu 15 minut.
  8. Poté promíchejte a dejte péct na dalších 10 minut.
  9. Hotovou mrkev můžete posypat nadrobno nakrájenou petrželkou.

Glazovaná mrkev se skvěle hodí i jako příloha k masitým nebo zeleninovým pokrmům. Při bohaté úrodě sladké mrkve si můžete připravit třeba zdravý mrkvový salát, který vás krásně osvěží.

Jak vám glazovaná mrkev chutnala? Můžete si ji dopřát "jen tak" nebo přidat do vašeho oblíbeného pokrmu

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky