Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opadávají vám ve velkém jablíčka a nevíte, jak je co nejrychleji spotřebovat? Připravte z nich lahodnou pomazánku na způsob nutelly, která je v letním období velmi oblíbená, najdete pro ni určitě různé možnosti využití.

Sladké pomazánky ve stylu nutelly vznikají s pomocí různé zeleniny i ovoce jako například z jablek, švestek, avokáda či batátů. Využít je můžete k natření na pečivo, přidávat je lze do moučníků, do ovesných kaší, do jogurtu.

Jak připravit jablečnou nutellu

Recept na pomazánku není vůbec složitý, budete potřebovat tyto suroviny

  1. Jablka nejprve omyjte a zbavte jádřinců. Poté je rozkrájejte na menší kousky, přidejte 3–4 dcl vody (podle šťavnatosti jablek) a povařte do změknutí.
  2. Do rozvařených jablek přidejte všechny ostatní suroviny a vařte dalších 15 minut.
  3. Hotovou pomazánku nechte vychladnout a rozmixujte ji tyčovým mixérem dohladka.
  4. Nyní naplňte do menších skleniček a pro vyšší trvanlivost sterilujte 15 minut.

Máme pro vás další inspiraci na lahodnou nutella pomazánku, kterou tentokrát vyrobíte s pomocí zralého avokáda. Videonávod vám ukáže, jak na to.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky