Jak připravit jablečnou "nutellu"? Lahodně sladká pomazánka voní kakaem
Opadávají vám ve velkém jablíčka a nevíte, jak je co nejrychleji spotřebovat? Připravte z nich lahodnou pomazánku na způsob nutelly, která je v letním období velmi oblíbená, najdete pro ni určitě různé možnosti využití.
Sladké pomazánky ve stylu nutelly vznikají s pomocí různé zeleniny i ovoce jako například z jablek, švestek, avokáda či batátů. Využít je můžete k natření na pečivo, přidávat je lze do moučníků, do ovesných kaší, do jogurtu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit jablečnou nutellu
Recept na pomazánku není vůbec složitý, budete potřebovat tyto suroviny:
- Jablka nejprve omyjte a zbavte jádřinců. Poté je rozkrájejte na menší kousky, přidejte 3–4 dcl vody (podle šťavnatosti jablek) a povařte do změknutí.
- Do rozvařených jablek přidejte všechny ostatní suroviny a vařte dalších 15 minut.
- Hotovou pomazánku nechte vychladnout a rozmixujte ji tyčovým mixérem dohladka.
- Nyní naplňte do menších skleniček a pro vyšší trvanlivost sterilujte 15 minut.
Máme pro vás další inspiraci na lahodnou nutella pomazánku, kterou tentokrát vyrobíte s pomocí zralého avokáda. Videonávod vám ukáže, jak na to.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře