Jak připravit játrovou zavářku? Dokonale doplňuje každý poctivý masový vývar
Játrová zavářka je skvělým doplňkem v hovězím či kuřecím vývaru. Zavařit ji můžeme ve tvaru nočků, rýže či nejznámějších knedlíčků. Zavářky jsou jednoduché na přípravu a malé nočky navíc dokáží polévku více zahustit.
Silný masový vývar se stal bezkonkurenčně nejoblíbenější polévkou k svátečnímu obědu, na svatbu či rodinnou oslavu. Mimo jiné je tato polévka osvědčenou tradiční volbou i v případě, když nás trápí zdravotní neduhy v podobě nachlazení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit játrovou zavářku
Játrová zavářka ve formě nočků či knedlíčků dokonale doplní chutnou polévku, ve spojení se zeleninou a nudlemi dokáže výtečně zasytit žaludek.
- Na přípravu zavářky budete potřebovat tyto suroviny:
- Játrovou směs přemístěte do misky a podle potřeby zahustěte strouhankou.
- Nyní zbývá pouze vlhkou rukou vytvarovat knedlíčky. Nočky vzniknou protlačením přes struhadlo či haluškovač.
- Zavářku v polévce chvíli provařte.
Sváteční polévka se většinou neobejde bez lahodných játrových knedlíčků, ale pokud rádi experimentujete, vyzkoušejte i netradiční recepty na knedlíčky. Příjemně překvapit vás může chuť kvasnicových či klobásových knedlíčků.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře