Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová zavářka je skvělým doplňkem v hovězím či kuřecím vývaru. Zavařit ji můžeme ve tvaru nočků, rýže či nejznámějších knedlíčků. Zavářky jsou jednoduché na přípravu a malé nočky navíc dokáží polévku více zahustit.

Silný masový vývar se stal bezkonkurenčně nejoblíbenější polévkou k svátečnímu obědu, na svatbu či rodinnou oslavu. Mimo jiné je tato polévka osvědčenou tradiční volbou i v případě, když nás trápí zdravotní neduhy v podobě nachlazení.

Jak připravit játrovou zavářku

Játrová zavářka ve formě nočků či knedlíčků dokonale doplní chutnou polévku, ve spojení se zeleninou a nudlemi dokáže výtečně zasytit žaludek.

  1. Na přípravu zavářky budete potřebovat tyto suroviny
  2. Játrovou směs přemístěte do misky a podle potřeby zahustěte strouhankou.
  3. Nyní zbývá pouze vlhkou rukou vytvarovat knedlíčky. Nočky vzniknou protlačením přes struhadlo či haluškovač.
  4. Zavářku v polévce chvíli provařte.

Sváteční polévka se většinou neobejde bez lahodných játrových knedlíčků, ale pokud rádi experimentujete, vyzkoušejte i netradiční recepty na knedlíčky. Příjemně překvapit vás může chuť kvasnicových či klobásových knedlíčků.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky