Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné cukroví patří k nejoblíbenějším kouskům na vánočním talíři, které mizí mezi prvními. Oblíbených krémů je nespočet a kávový je jedním z nich. Dokonale ladí s cukrovím z křehkého těsta a je velmi jednoduchý.

Kávové cukroví patří k těm kouskům, které nás s každým soustem vrací vzpomínkami k Vánocům stráveným u babičky. Jeho tradice však není minulostí a stále je to fantastické cukroví, které si můžeme snadno upéct a vychutnat se svými blízkými. Základem je kávový krém, kterým slepujeme cukroví z křehkého nebo bílkového těsta, a to nejčastěji oblíbené slzičky, srdíčkaoválky a štafetky

Jak připravit kávový krém

Příprava kávového krému může mít několik variací a obměn. Místo kávy můžeme dokonce využít známou čokoládovou Kofilu. Cukroví začínáme plnit ideálně týden až dva týdny před Štědrým dnem, aby se stihlo uležet. A jak na to?

  1. Na kávový krém budete potřebovat: 130 g másla, 150 g cukru moučka, 125 ml silné kávy a 1 lžíci hrubé mouky. 
  2. Hotovou kávu nalijte do hrnce, přidejte mouku a uvařte hustou kaši, kterou nechte za občasného promíchání vychladnout na pokojovou teplotu
  3. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do světlé pěny a pomalu přidávejte kávovou kaši. Dobře prošlehejte.
  4. Hotový krém natřete na cukroví nebo estetičtěji cukrářským sáčkem navrstvěte. Přiklopte druhým kouskem cukroví. 
  5. Cukroví můžete ještě dozdobit oblíbenou polevou

Upečte si podle našeho videonávodu vynikající kávová srdíčka z ořechovo-kakaového těsta a lahodného kávového krému. 

Komentáře

Další tipy a triky