Jak připravit kávový krém do cukroví? Lahodný krém zvládnete pouze ze 4 ingrediencí
Plněné cukroví patří k nejoblíbenějším kouskům na vánočním talíři, které mizí mezi prvními. Oblíbených krémů je nespočet a kávový je jedním z nich. Dokonale ladí s cukrovím z křehkého těsta a je velmi jednoduchý.
Kávové cukroví patří k těm kouskům, které nás s každým soustem vrací vzpomínkami k Vánocům stráveným u babičky. Jeho tradice však není minulostí a stále je to fantastické cukroví, které si můžeme snadno upéct a vychutnat se svými blízkými. Základem je kávový krém, kterým slepujeme cukroví z křehkého nebo bílkového těsta, a to nejčastěji oblíbené slzičky, srdíčka, oválky a štafetky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kávový krém
Příprava kávového krému může mít několik variací a obměn. Místo kávy můžeme dokonce využít známou čokoládovou Kofilu. Cukroví začínáme plnit ideálně týden až dva týdny před Štědrým dnem, aby se stihlo uležet. A jak na to?
- Na kávový krém budete potřebovat: 130 g másla, 150 g cukru moučka, 125 ml silné kávy a 1 lžíci hrubé mouky.
- Hotovou kávu nalijte do hrnce, přidejte mouku a uvařte hustou kaši, kterou nechte za občasného promíchání vychladnout na pokojovou teplotu.
- Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do světlé pěny a pomalu přidávejte kávovou kaši. Dobře prošlehejte.
- Hotový krém natřete na cukroví nebo estetičtěji cukrářským sáčkem navrstvěte. Přiklopte druhým kouskem cukroví.
- Cukroví můžete ještě dozdobit oblíbenou polevou.
Upečte si podle našeho videonávodu vynikající kávová srdíčka z ořechovo-kakaového těsta a lahodného kávového krému.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kofilové slzičky: Jak připravit křehké linecké cukroví s čokoládovo-kávovou náplní
Nejlepší krémy do cukroví: Zkuste máslový, bílkový, citronový, kávový nebo čokoládový
Poleva je korunou mnoha druhů cukroví: Košíčky ochutí výrazná čokoládová, perníčky zase jemná cukrová. A jak je připravit?
Komentáře