Jak připravit kávu se zmrzlinou? Italská sladká tečka chutná v podobě dezertu
Kávou se začíná den a jak jinak si průběh dne ještě více zpříjemnit, než opět kávou, ale tentokrát v podobě dezertu zvaného Affogato. Stačí na něj pouze 2 ingredience a věřte, že jeho příprava už nemůže být jednodušší.
Spojení kávy a dezertu, tak přesně to je Affogato pocházející z Itálie - ráje pro všechny milovníky kvalitní kávy a zmrzliny. Ze dvou ingrediencí vznikla vynikající pochoutka, která je dokonale osvěžující tečkou po dobrém jídle (nebo když nás honí mlsná). Základem je silné espresso a dobrá smetanová či vanilková zmrzlina.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kávu se zmrzlinou
Affogato doslova znamená "utopený" a přesně tak tento dezert vypadá - sladká zmrzlina utopená v hořké kávě, čímž docílíme kontrastu teplot i chutí. A jak na to?
- Na 1 porci Affogata potřebujete: 1 kopeček vanilkové zmrzliny a 1 šálek horkého silného espressa.
- Připravte si šálek kvalitního espressa - nejlépe v automatickém kávovaru, přes filtr či v moka konvičce.
- Do zdobeného šálku dejte porci vanilkové zmrzliny a zalijte připravenou horkou kávou.
- Ihned podávejte.
Tip: Každou porci můžete pokapat trochou sladkého likéru - výborně se hodí Baileys nebo Amaretto. Na ozdobu můžete použít šlehačku a čokoládové hoblinky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře