Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávou se začíná den a jak jinak si průběh dne ještě více zpříjemnit, než opět kávou, ale tentokrát v podobě dezertu zvaného Affogato. Stačí na něj pouze 2 ingredience a věřte, že jeho příprava už nemůže být jednodušší.

Spojení kávy a dezertu, tak přesně to je Affogato pocházející z Itálie - ráje pro všechny milovníky kvalitní kávy a zmrzliny. Ze dvou ingrediencí vznikla vynikající pochoutka, která je dokonale osvěžující tečkou po dobrém jídle (nebo když nás honí mlsná). Základem je silné espresso a dobrá smetanová či vanilková zmrzlina

Jak připravit kávu se zmrzlinou

Affogato doslova znamená "utopený" a přesně tak tento dezert vypadá - sladká zmrzlina utopená v hořké kávě, čímž docílíme kontrastu teplot i chutí. A jak na to? 

  1. Na 1 porci Affogata potřebujete: 1 kopeček vanilkové zmrzliny a 1 šálek horkého silného espressa. 
  2. Připravte si šálek kvalitního espressa - nejlépe v automatickém kávovaru, přes filtr či v moka konvičce. 
  3. Do zdobeného šálku dejte porci vanilkové zmrzliny a zalijte připravenou horkou kávou. 
  4. Ihned podávejte. 

Tip: Každou porci můžete pokapat trochou sladkého likéru - výborně se hodí Baileys nebo Amaretto. Na ozdobu můžete použít šlehačku a čokoládové hoblinky. 

Nemáte zmrzlinu zrovna po ruce? Připravte si jednoduchou a vynikající vanilkovou zmrzlinu podle našeho videonávodu:

Komentáře

Další tipy a triky