Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Korejské kimči, tradiční fermentovaná pochoutka plná pikantní chuti, je celosvětovým hitem mezi milovníky zdravého stravování. Kimči je bohaté na vitamíny, minerály a probiotika, která podporují zdraví střev a imunitní systém.

Kimči je tradiční korejské jídlo, které se skládá z fermentované zeleniny. Není jen chutné, ale také velmi zdravé – je bohaté na vitamíny A, B a C, vlákninu a probiotika. Díky těmto vlastnostem podporuje zdraví střev, zlepšuje trávení a může dokonce přispět k posílení imunitního systému.

Jak připravit korejské kimči

Příprava kimči má své malé tajemství. Klíčem je správná fermentace. Pokud chcete, aby vaše kimči bylo více pikantní, nechte ho fermentovat déle.

  1. Pekingské zelí nakrájíme na proužky nebo čtverečky o velikosti 5x5 cm.
  2. Ve 2 l vody rozpustíme 30 g soli.
  3. Zelí nasypeme do nádoby o objemu minimálně 2,5 l, zalijeme osolenou vodou tak, aby bylo ponořené, zatížíme talířkem a necháme stát při pokojové teplotě.
  4. Po 12–36 hodinách zelí scedíme, nálev uchováme.
  5. K zelí přimícháme pokrájenou jarní cibulku, nastrouhaný zázvor, utřený nebo rozmačkaný česnek, chilli koření, cukr a zbývající sůl.
  6. Napěchujeme do vysterilizované sklenice a zalijeme nálevem ze zelí tak, aby bylo vše potopené.
  7. Zeleninu zatížíme a sklenici uzavřeme. Necháme fermentovat 4–6 dnů v místnosti, kde teplota nepřesáhne 20 °C.
  8. Po vykvašení uchováváme v lednici, kde vydrží i 3 měsíce, nebo sterilujeme.

Korejské kimči je lahodná a zdravá pochoutka, kterou si můžete snadno připravit doma. S tímto jednoduchým receptem zvládnete přípravu kimči bez problémů a obohatíte tak svůj jídelníček o jídlo plné chuti a prospěšných látek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky