Jak připravit krokety bez brambor: Pochutnejte si na těch zeleninových
Máte rádi krokety, ale toužíte po změně? Zkuste zeleninové krokety, k jejichž přípravě můžete využít jak zeleninu z lednice, tak i tu uvařenou z předchozího vaření. Pochutnat si na nich můžete nejen spolu s oblíbeným dipem, ale také s masem.
Zeleninové krokety jsou parádní možností, jak zužitkovat zbylou zeleninu a především pak, jak zeleninu propašovat nejedlíkům na talíř. Pokud je navíc naplníte kombinací sýru a pečeného masa, poslouží krokety jako hlavní chod.
Mohlo by vás zajímat
Jak na zeleninové krokety
Jaká je nejoblíbenější zelenina používaná na krokety? Především brokolice, květák, mrkev a jejich kombinace.
- Zeleninu nechte chvíli povařit a poté nastrouhejte či rozmačkejte, přidejte vejce a strouhanku ke spojení všech ingrediencí a tvarujte kuličky nebo válečky.
- Zkuste přidat také sýr, dodá kroketám šmrnc i krásnou strukturu.
- Zeleninu použitou do základu kroket můžete zpestřit dýní, pórkem nebo cuketou, vyzkoušejte.
- U zeleninových kroket se nebojte pořádné dávky bylinek či koření.
- Solte s ohledem na použitý sýr, aby krokety nebyly zbytečně přesolené.
Z jaké zeleniny jste už zkoušeli připravit krokety vy? Budeme se těšit na vaše tipy a postřehy v komentářích.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Tak trochu jiné křupavé krokety: Pečené zeleninové, jáhlové, rýžové nebo luštěninové obohatí jídelníček o spoustu chutí i živin
Jak používat bylinky na dochucení: Čerstvé dovedou pokrm k dokonalosti
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře