Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krutony se výborně hodí do polévek, některé by bez nich nebyly to pravé, třeba taková hrachovka. Krutony také báječně vylepší zeleninové saláty a v neposlední řadě je někteří z nás mají rádi i jen tak. Poradíme, jak výtečné krutony udělat.

Na krutony zpracujeme starší pečivo, vhodný je chléb, ale použít můžeme i rohlíky a jiné druhy pečiva. Postup je vždy obdobný, i když krutony chutnají pokaždé trochu jinak. Naučíme vás připravit výborné krutony, na kterých si zaručeně pochutnáte.

Jak připravit krutony

Provedeme vás krok za krokem jednoduchým postupem.

  1. Pečivo nakrájejte na menší kostičky. Dejte si záležet, aby jejich velikost byla obdobná, krutony pak budou současně hotové.
  2. Nakrájené pečivo dejte na chvilku opéct do trouby, díky tomuto postupu nenasáknou krutony na pánvi příliš tuku.
  3. Tip 1: Dáte přednost krutonům bez tuku? V tom případě je nechte v troubě trochu déle, aby mírně zezlátly, ale na pánev už je nedávejte.
  4. Pokud si ale přejete krutony opečené na tuku, dejte je na olej na pánvi a opečte je dokřupava.
  5. Pak je sesypte do misky a postavte na stůl, aby si každý mohl dát na talíř (třeba s polévkou) po libosti.
  6. Tip 2: Krutony můžete pro změnu a ještě lepší chuť během opékání dochutit. Můžete k nim přidat třený česnek, bylinky nebo oblíbené koření.

Krutony se báječné hodí do krémových polévek, ale i třeba do česnečky. Můžete je podávat dokonce k pomazánce. Nejlepší jsou hned po opečení, ale chutné jsou i po vychladnutí. Také je můžete těsně před použitím krátce ohřát v mikrovlnné troubě.

Komentáře

Další tipy a triky