Jak připravit krutony? Výborně na ně zužitkujete starší pečivo, chléb i rohlíky
Krutony se výborně hodí do polévek, některé by bez nich nebyly to pravé, třeba taková hrachovka. Krutony také báječně vylepší zeleninové saláty a v neposlední řadě je někteří z nás mají rádi i jen tak. Poradíme, jak výtečné krutony udělat.
Na krutony zpracujeme starší pečivo, vhodný je chléb, ale použít můžeme i rohlíky a jiné druhy pečiva. Postup je vždy obdobný, i když krutony chutnají pokaždé trochu jinak. Naučíme vás připravit výborné krutony, na kterých si zaručeně pochutnáte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit krutony
Provedeme vás krok za krokem jednoduchým postupem.
- Pečivo nakrájejte na menší kostičky. Dejte si záležet, aby jejich velikost byla obdobná, krutony pak budou současně hotové.
- Nakrájené pečivo dejte na chvilku opéct do trouby, díky tomuto postupu nenasáknou krutony na pánvi příliš tuku.
- Tip 1: Dáte přednost krutonům bez tuku? V tom případě je nechte v troubě trochu déle, aby mírně zezlátly, ale na pánev už je nedávejte.
- Pokud si ale přejete krutony opečené na tuku, dejte je na olej na pánvi a opečte je dokřupava.
- Pak je sesypte do misky a postavte na stůl, aby si každý mohl dát na talíř (třeba s polévkou) po libosti.
- Tip 2: Krutony můžete pro změnu a ještě lepší chuť během opékání dochutit. Můžete k nim přidat třený česnek, bylinky nebo oblíbené koření.
Krutony se báječné hodí do krémových polévek, ale i třeba do česnečky. Můžete je podávat dokonce k pomazánce. Nejlepší jsou hned po opečení, ale chutné jsou i po vychladnutí. Také je můžete těsně před použitím krátce ohřát v mikrovlnné troubě.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit hrachovou polévku? Vyzkoušejte ji podle videa. Zaručeně si pochutnáte
Cukroví na poslední chvíli: Vosí hnízda, tatrankové kuličky, šuhajdy nebo sladký salám zvládnete levou zadní
Jak uvařit česnečku? Tato polévka je snadná a rychlá, navíc šetří žaludek i peněženku
Komentáře