Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře  à la husa? Je to snadné a chutná skvěle. Upečte si s námi svatomartinské kuře, které tradiční husu dokonale zastoupí
Zdroj: Toprecepty

Rádi byste oslavili listopadovou tradici Svatého Martina a zároveň ušetřili finance a čas strávený dlouhým pečením? Máme pro vás skvělý tip na přípravu kuřete, které hrdě husu nahradí.

Svatomartinské hody jsou spojené s oslavami příchodu zimy a výborného tradičního jídla, jako je pečená husa a svatomartinské rohlíčky. Tradiční husa se peče přibližně 7 hodin a mnohdy tak hledáme inspiraci, jak si práci usnadnit. Přinášíme vám recept, který chutí rozhodně nezklame a zároveň zaručíme, že nestrávíte celý den u plotny. 

Co potřebujeme na kuře à la husa

Husu kořeníme jen dvěmi ingrediencemi, solí a kmínem. Totéž dodržíme i v případě kuřecího masa. A opravdu to stačí, protože v jednoduchosti je krása, a zde to platí dvojnásob. Sádlo doporučujeme co nejčerstvější, může být i husí, které je chuťově výraznější. Celá střídka chleba nasáklá výpekem a sádlem se během pečení téměř rozpadne. 

Budeme potřebovat:

Jak připravit kuře à la husa

Celé kuře pořádně omyjeme a ze všech stran osolíme a posypeme kmínem. Z patky chleba vydlabeme střídku a dovnitř dáme sádlo. Chléb vložíme do kuřete a otvor zajistíme párátky.

Dáme do pekáčku, podlijeme pivem a zakryté pečeme na 180 °C přibližně hodinu. Průběžne kuře poléváme výpekem. Po hodině odkryjeme a necháme udělat kůrku. Podáváme se zelím a domácím knedlíkem

Celý recept můžete shlédnout ve videu. Další inspiraci, jak doplnit vaše svatomartinské slavnostní menu, najdete v našem receptáři

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky