Kuře à la husa? Je to snadné a chutná skvěle. Upečte si s námi svatomartinské kuře, které tradiční husu dokonale zastoupí
Rádi byste oslavili listopadovou tradici Svatého Martina a zároveň ušetřili finance a čas strávený dlouhým pečením? Máme pro vás skvělý tip na přípravu kuřete, které hrdě husu nahradí.
Svatomartinské hody jsou spojené s oslavami příchodu zimy a výborného tradičního jídla, jako je pečená husa a svatomartinské rohlíčky. Tradiční husa se peče přibližně 7 hodin a mnohdy tak hledáme inspiraci, jak si práci usnadnit. Přinášíme vám recept, který chutí rozhodně nezklame a zároveň zaručíme, že nestrávíte celý den u plotny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co potřebujeme na kuře à la husa
Husu kořeníme jen dvěmi ingrediencemi, solí a kmínem. Totéž dodržíme i v případě kuřecího masa. A opravdu to stačí, protože v jednoduchosti je krása, a zde to platí dvojnásob. Sádlo doporučujeme co nejčerstvější, může být i husí, které je chuťově výraznější. Celá střídka chleba nasáklá výpekem a sádlem se během pečení téměř rozpadne.
Budeme potřebovat:
- 1 celé kuře (nejlépe chlazené)
- patku chleba
- 2 lžíce sádla
- 250 ml oblíbeného piva
- sůl a kmín
Jak připravit kuře à la husa
Celé kuře pořádně omyjeme a ze všech stran osolíme a posypeme kmínem. Z patky chleba vydlabeme střídku a dovnitř dáme sádlo. Chléb vložíme do kuřete a otvor zajistíme párátky.
Dáme do pekáčku, podlijeme pivem a zakryté pečeme na 180 °C přibližně hodinu. Průběžne kuře poléváme výpekem. Po hodině odkryjeme a necháme udělat kůrku. Podáváme se zelím a domácím knedlíkem.
Celý recept můžete shlédnout ve videu. Další inspiraci, jak doplnit vaše svatomartinské slavnostní menu, najdete v našem receptáři.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby měly domácí houskové knedlíky pěkný povrch a nepraskaly. Stačí použít jednoduchou radu
7 nejlepších receptů na pečenou husu. Připravte si s námi slavnostní oběd, netradičně i jaksepatří, se zelím a knedlíkem
Kam pro svatomartinskou husu: Kilo za 159 Kč se nabízí v akci v supermarketech, na farmách vyjde jeden kilogram i na tři stovky
Komentáře