Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa jsou velmi oblíbenou částí z kuřete, díky své neutrální chuti s nimi můžeme uvařit nespočet pokrmů, navíc snesou pestré dochucení. Kuřecí prsa jsou oblíbená také pro vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Poradíme, jak připravit kuřecí prsa s omáčkou.

Libové kuřecí maso má všestranné využití, připravit z něj můžeme řízky, steaky, báječně chutná v zapečených pokrmech i v lahodných smetanových omáčkách. Připravené kuřecí kousky můžeme vložit se zeleninou také do bagety či tortilly.

Jak připravit kuřecí prsa s omáčkou

Recept na kuřecí prsa s omáčkou zvládnou i naprostí začátečníci v kuchyni, jídlo potěší chuťové buňky každého člena rodiny.

  1. Budete potřebovat tyto suroviny
  2. Nejprve omyjte kuřecí prsa a důkladně je vysušte papírovou utěrkou. Pokud bude třeba, tak odstraňte z masa blány a nakrájejte je na plátky.
  3. Nyní plátky mírně naklepte, osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Poté obalte v mouce smíchané s mletou paprikou.
  4. Na másle (použít lze i přepuštěné - ghí) zprudka orestujte všechny plátky. Opečené plátky vložte do zapékací mísy, na každý plátek masa dejte kousek másla, přikryjte alobalem a vložte do trouby na 20 minut.
  5. Na nepřepáleném výpeku rozpusťte kousek másla a jemně poprašte moukou. Za stálého míchání přilijte smetanu a metličkou důkladně rozmíchejte vzniklou jíšku. Dále přidejte do omáčky hořčici, worcesterovou omáčku a podle hustoty nařeďte vývarem. Omáčku nechte chvíli provařit.
  6. Cibuli nakrájejte na kolečka a opečte na pánvi dozlatova. Zbývá naservírovat kuřecí prsa - na talíři je přelijte omáčkou s hořčicí a podávejte s pečenými brambory. Vše dozdobte zlatavou cibulkou.

Snadný postup při přípravě kuřecího prsa s omáčkou vám poradí úvodní videorecept. Nezapomeňte také na časté chyby při zpracování kuřecího masa, mnozí z nás se jich zbytečně dopouští. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky