Malinová marmeláda: Připravte ji tentokrát v domácí pekárně podle jednoduchého receptu
Léto je na svém vrcholu a všude na nás vykukují zralé plody ovoce a zeleniny. Stejně tak je to i u malin, které jsou právě nyní v plné síle a my se můžeme těšit z jejich červených šťavnatých plodů. Pokud přemýšlíte, co z nich připravit, aby to nezabralo mnoho času a práce, máme pro vás tip. Oprašte svoji domácí pekárnu a pusťte se do malinové marmelády.
Chutné plody malin jsou velmi zdravé. Obsahují vysoký podíl vitamínů C a železa. Výborně se hodí na zdobení moučníků nebo zmrzlinových pohárů. Pokud jich nasbíráte více, určitě vyzkoušejte malinový sirup nebo malinovou marmeládu, kterou oceníte v zimě, třeba na palačinky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Domácí pekárna má široké využití
Že jste ještě nezkusili domácí pekárnu využít na něco jiného než na pečení chleba? Tak to je velká škoda. Tento domácí pomocník vás může příjemně překvapit také výrobou domácího jogurtu nebo domácí marmelády. Díky pekárně budete mít marmeládu skoro bez práce. Nejvíce času zabere sběr malin. Jen si předem ověřte, jestli má vaše domácí pekárna funkci ,,džem,,. Pokud ano, pusťte se do přípravy.
Jak na marmeládu z domácí pekárny
Není nic lepšího, než si v zimě vytáhnout skleničku vlastní domácí marmelády. Je to oblíbená pochoutka, kterou si rádi mažeme na palačinky, chleba s máslem nebo wafle.
- Na základní dávku malinové marmelády potřebujeme: 1200 g malin, 300 g nastrouhaných jablek, 1 balení želírovacího cukru 3:1 (nebo 500 g cukru krystal GELFIX 3:1), 1 čajovou lžičku kyseliny citronové.
- Posbírané maliny opláchneme a zbavíme nečistot.
- Jablka oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a odvážíme tak, aby celková hmotnost ovoce byla 1500 g.
- Připravené ovoce dáme do nádoby v domácí pekárně, přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou.
- Zapneme program marmeláda (nebo džem).
- Mezitím připravíme skleničky.
- Když je program hotový (většinou to trvá něco málo přes hodinu), plníme horkou marmeládu do sklenic.
- Dobře uzavřeme víčka a sklenice otočíme dnem vzhůru. Po cca 10 minutách je vrátíme zpět a necháme vychladnout.
Máte i vy nějaký oblíbený recept z malin? Napište nám ho do komentáře pod článkem.
Komentáře