Jak udělat pomazánku z uzené makrely? Skvělá volba na chlebíčky i k rychlé večeři

Rybí pomazánka je v oblibě mnoha z nás především pro rychlou přípravu, snadno ji připravíme pouze z několika základních surovin. Pomazánka z makrely chutná báječně na čerstvém a křupavém pečivu.
Lahodná makrelová pomazánka s jemně nakyslou chutí díky citrónové šťávě dokáže okouzlit jak na chlebíčku, tak i velmi jednoduše na plátku křupavého pečiva. Díky rychlé přípravě je často využívaná k rychlé svačině či k večeři.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat pomazánku z uzené makrely
Pomazánka z uzené makrely je velmi oblíbená pro svou výraznou uzenou chuť a jemnou kyselost. Pomazánku dozdobte jarní cibulkou a zaručeně si pochutná celá rodina.
K přípravě pomazánky budete potřebovat tyto suroviny: 1 větší uzenou makrelu, 1 vejce, 1 lžíci francouzské (dijonské) hořčice, 1 cibuli, 1 větší kyselou okurku, 50 g strouhaného tvrdého sýru, 2–3 lžíce másla, citrónovou šťávu, 1 lžíci zakysané smetany, tatarskou omáčku, kopr, sůl a čerstvě namletý pepř.
- Nejprve vykostěte makrelu, zbavte ji kůže a maso natrhejte do mísy.
- Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, přidejte ji společně s máslem k masu z makrely a vyšlehejte ručním šlehačem.
- Uvařené vejce natvrdo, kyselou okurku i tvrdý sýr nastrouhejte najemno a vložte do mísy s makrelou.
- Pomazánku promíchejte, zakápněte citrónovou šťávou, dále ochuťte solí, pepřem, také hořčicí, tatarskou omáčkou, zakysanou smetanou a koprem.
- Hotovou pomazánku vychlaďte v lednici a podávejte na čerstvém pečivu, ozdobte čerstvou zeleninou.
Receptů na rybí pomazánky existuje mnoho, lišit se mohou použitým druhem ryb, přesto chutnají vždy báječně. Inspirujte se dalším receptem na jemnou rybičkovou pomazánku, tentokrát ze sardinek.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře