Jak připravit ražniči na plechu? Lahodný oběd upečený v troubě je téměř bez práce
Ražniči je velmi oblíbená letní pochoutka, kterou můžeme nazvat i jinými slovy - špíz z marinovaného masa a zeleniny, pečený v alobalu na grilu. Avšak když počasí nepřeje, dokážeme tento báječný pokrm připravit i na plechu v troubě.
Příprava ražniči je jednoduchá, na jehlu či špejli napichujeme marinované maso, které prokládáme uzeninou a zeleninou. Hotové špízy jednoduše grilujeme, případně je upečeme v troubě společně s nakrájenými bramborami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat ražniči na plechu
K přípravě lahodných špízů budete potřebovat:
- Nejprve umyjte brambory, které nakrájíte na čtvrtky. Brambory uložte do mísy, posypejte podle chuti solí a grilovacím kořením.
- Maso nyní nakrájejte na menší kousky a ochuťte solí i kořením.
- Cibuli oloupejte od slupky a nakrájejte na silnější proužky. K tomu na menší kousky pokrájejte slaninu a klobásu.
- Nyní potřete plech olejem nebo vyložte alobalem a začněte vrstvit suroviny. Nejprve rozprostřete brambory, dále okořeněné maso, slaninu, klobásu a poslední vrstvu bude tvořit cibule. Na závěr směs posypte grilovacím kořením.
- Zakryjte alobalem a pečte v troubě na 200 °C asi 60 minut. Na posledních 10 minut alobal odkryjte a nechte dopéct dozlatova.
Alobal ukládáme na plech proto, aby se díky němu rovnoměrně pokrm propékal, vždy záleží jakou stranou alobal otáčíme. Víte jakou funkci má lesklá a matná strana alobalu? Přečtěte si o výhodách alobalu v dalším článku.
Komentáře