Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky jsou oblíbeným jídlem mnohých z nás a jejich příprava v horkovzdušné fritéze je opravdu snadná, navíc jen s minimálním množstvím použitého tuku. Připravte si chutné a pro vaše tělo zdravější řízky.

V posledních letech si můžeme dopřávat smažená jídla v mnohem zdravějším provedení - připravená v horkovzdušné fritéze neobsahují nadbytečné množství oleje či jiných tuků. Výjimkou nejsou ani řízky, na které mnozí z nás nedají dopustit.

Jak připravit řízky v horkovzdušné fritéze

Poradíme vám, jak docílit chutných, šťavnatých řízků s křupavým trojobalem:

  1. Připravené, již obalené řízky nejprve potřete z obou stran olejem - použít můžete mašlovačku nebo olej ve spreji přímo k tomuto určený.
  2. Omaštěné řízky vložte do horkovzdušné fritézy a smažte při 180 °C po dobu 20 minut. V polovině doby je obraťte, aby byly zlatavé a křupavé z obou stran.

Tip 1: Nezapomeňte maso krájet na dostatečně silné plátky - minimálně 1,5 cm. Šťavnatějšího požitku docílíte naložením masa například do jogurtu.

Tip 2: Klasickou strouhanku můžete vyměnit za kukuřičné lupínky, které řízkům dodají ještě větší křupavost.

K řízkům lze připravit také brambory v horkovzdušné fritéze, a to na mnoho různých způsobů - stačí si jen vybrat. Pokud vás práce s tímto pomocníkem nadchla, přinášíme inspiraci na přípravu kuřecího popcornu se sladko-pálivou omáčkou:

Komentáře

Další tipy a triky