Jak udělat řízek v horkovzdušné fritéze? Na teplotě i době tepelné úpravy záleží
Řízky jsou oblíbeným jídlem mnohých z nás a jejich příprava v horkovzdušné fritéze je opravdu snadná, navíc jen s minimálním množstvím použitého tuku. Připravte si chutné a pro vaše tělo zdravější řízky.
V posledních letech si můžeme dopřávat smažená jídla v mnohem zdravějším provedení - připravená v horkovzdušné fritéze neobsahují nadbytečné množství oleje či jiných tuků. Výjimkou nejsou ani řízky, na které mnozí z nás nedají dopustit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit řízky v horkovzdušné fritéze
Poradíme vám, jak docílit chutných, šťavnatých řízků s křupavým trojobalem:
- Připravené, již obalené řízky nejprve potřete z obou stran olejem - použít můžete mašlovačku nebo olej ve spreji přímo k tomuto určený.
- Omaštěné řízky vložte do horkovzdušné fritézy a smažte při 180 °C po dobu 20 minut. V polovině doby je obraťte, aby byly zlatavé a křupavé z obou stran.
Tip 1: Nezapomeňte maso krájet na dostatečně silné plátky - minimálně 1,5 cm. Šťavnatějšího požitku docílíte naložením masa například do jogurtu.
Tip 2: Klasickou strouhanku můžete vyměnit za kukuřičné lupínky, které řízkům dodají ještě větší křupavost.
K řízkům lze připravit také brambory v horkovzdušné fritéze, a to na mnoho různých způsobů - stačí si jen vybrat. Pokud vás práce s tímto pomocníkem nadchla, přinášíme inspiraci na přípravu kuřecího popcornu se sladko-pálivou omáčkou:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře