Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filé je oblíbený pokrm pro všechny milovníky ryb. Maso je velmi jemné a na přípravu jednoduché. Plátky ryb jsou zbavené kostí a mohou si na nich bez obav pochutnat i děti. Nejoblíbenější úpravou je smažení nebo zapékání se sýrem.

Rybí filé nejčastěji seženeme mražené, ideálně zamražené přímo na moři ihned po vylovení. Zachová si tak svou kvalitu, šťavnatost i výživové hodnoty. Doma filé den před tepelnou úpravou pozvolna rozmrazíme na talíři v lednici. Filé je na přípravu i kořenění velmi jednoduché a rychlé

Jak smažit rybí filé

Rozmražené rybí filé stačí ochutit pouze lehce solí, pepřem a podle chuti kmínem a bylinkami.

  • Můžeme jej smažit na přepuštěném másle, které mu dodá lahodnou máslovou vůni.
  • Filé smažíme přibližně 4 minuty z každé strany.
  • Chutnou a oblíbenou variací je smažené rybí filé obalené v tradičním trojobalu nebo pivním těstíčku.
  • Obalené filé vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova.

Jak péct rybí filé

Rybí filé můžeme snadno péct i v troubě.

  • Plátky masa okořeníme podle vlastní chuti a dáme do máslem vymazaného pekáčku zapéct asi na 20–30 minut.
  • Není třeba podlévat vodou, protože filé pustí šťávu.
  • Do pekáčku k rybě se skvěle hodí plátky slaniny, cibule, nakrájená zelenina i nastrouhaný sýr.
  • Jako přílohu zvolte třeba vařené brambory s nasekanou pažitkou. 

Rybí filé zapečené s nivou

Vyzkoušejte si podle našeho podrobného video-návodu připravit rybí filé zapečené s citronovou šťávou a aromatickou nivou, která dodá celému pokrmu výtečnou chuť. Vše jen naskládáme do pekáčku, zalijeme mlékem s nivou a 10 minut zapečeme. Dobrou chuť. 

A jak připravujete rybí filé vy? Budeme rádi, když se o vaše zkušenosti podělíte s námi do komentářů pod článkem. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky