Jak připravit rýžový nákyp? Tradiční sladký pokrm zasytí a uspokojí chuťové buňky
Rýžový nákyp je po léta oblíbeným pokrmem, který můžete podávat k hlavnímu jídlu i jako moučník. Dokonale chutná s čerstvým, ale také s kompotovaným ovocem a vysokou vrstvou sněhu ušlehaného z bílků.
Rýžový nákyp je velmi jednoduchý pokrm z několika málo surovin, který se často připravoval během chladných dnů nejen v zimních měsících. Sladká mléčná rýže v kombinaci s kompotovaným či čerstvým ovocem uchvátí nejen děti, ale i dospělé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit rýžový nákyp
Sladký nákyp je velmi jednoduchý na přípravu, proto jej zvládnou i úplní začátečníci. K tomuto receptu budete potřebovat následující suroviny:
- Nejprve pekáč pečlivě vymažte máslem.
- Rýži propláchněte pod tekoucí vodou a uvařte v mléce, které oslaďte a lehce osolte.
- Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte z nich tuhý sníh.
- Uvařenou rýži vyklopte do mísy a ještě za tepla do ní vmíchejte máslo. Poté ji odstavte. Po vychladnutí do rýže zamíchejte žloutky a ušlehaný tuhý sníh.
- Polovinu připravené rýže vyklopte do vymazaného pekáče, na ni naskládejte nakrájené kompotované ovoce a podle chuti přidejte také rozinky. Na ovoce rozprostřete druhou polovinu rýže.
- Pekáč přiklopte a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 °C po dobu zhruba 50 minut. Na závěr pečení pekáč odkryjte a nechte dopéct.
Tento lehký recept na rýžový nákyp si můžete vyzkoušet i podle videoreceptu, který vás provede celým postupem. Na závěr pečení přidejte vyšlehaný sníh z bílků, který vytvoří báječnou sněhovou vrstvu.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře