Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit smažený hermelín? Poradíme, jak tento sýr usmažit bez vytečení
Zdroj: Toprecepty

Smažené sýry jsou naprosto typickým pokrmem pro naši zemi a přesto, že nejsou příliš zdravé, jejich obliba mezi lidmi neklesá. Sýry můžeme pro obměnu také naplnit šunkou či ochutit česnekem a hořčicí.

Smažený hermelín vždy obalujeme ve všemi známém trojobalu - v mouce, vajíčku a strouhance. Na rozdíl od řízků z masa, bychom měli u sýru dbát na dvojitý trojobal, aby při smažení nevytekl. Poradíme snadný recept, jak jej připravit.

Jak udělat smažený hermelín

Příprava aromatického, smaženého hermelínu je velmi snadná a jako přílohu volíme nejčastěji vařené brambory či hranolky. Hermelín dokonale doplňuje brusinková omáčka.

K přípravě budete potřebovat tyto suroviny: 4 hermelíny, šunkový salám, hořčici, olej a k obalení hladkou mouku, vejce a strouhanku.

  1. Nejprve rozkrojte všechny sýry podélně uprostřed, aby vám vzniklo 8 plátků.
  2. Rozkrojené hermelíny potřete hořčicí, přidejte plátek šunkového salámu a znovu je zakryjte druhou polovinou sýru.
  3. Připravené sýry obalte v trojobalu v pořadí - hladká mouka, vejce, strouhanka a opětovně vejce a strouhanka. Díky dvojitému obalování vám během smažení sýr nevyteče.
  4. Obalené sýry uložte do lednice vychladit.
  5. Poté je usmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Smažený hermelín je naprostá klasika, kterou miluje snad každý z nás. Pokud ovšem toužíte po změně, vyzkoušejte usmažit tvarůžky tak, aby nebyl cítit celý dům. Který obalený sýr máte nejraději? Napište nám do komentáře.

Komentáře

Další tipy a triky