Jak připravit smažený hermelín? Poradíme, jak tento sýr usmažit bez vytečení
Smažené sýry jsou naprosto typickým pokrmem pro naši zemi a přesto, že nejsou příliš zdravé, jejich obliba mezi lidmi neklesá. Sýry můžeme pro obměnu také naplnit šunkou či ochutit česnekem a hořčicí.
Smažený hermelín vždy obalujeme ve všemi známém trojobalu - v mouce, vajíčku a strouhance. Na rozdíl od řízků z masa, bychom měli u sýru dbát na dvojitý trojobal, aby při smažení nevytekl. Poradíme snadný recept, jak jej připravit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat smažený hermelín
Příprava aromatického, smaženého hermelínu je velmi snadná a jako přílohu volíme nejčastěji vařené brambory či hranolky. Hermelín dokonale doplňuje brusinková omáčka.
K přípravě budete potřebovat tyto suroviny: 4 hermelíny, šunkový salám, hořčici, olej a k obalení hladkou mouku, vejce a strouhanku.
- Nejprve rozkrojte všechny sýry podélně uprostřed, aby vám vzniklo 8 plátků.
- Rozkrojené hermelíny potřete hořčicí, přidejte plátek šunkového salámu a znovu je zakryjte druhou polovinou sýru.
- Připravené sýry obalte v trojobalu v pořadí - hladká mouka, vejce, strouhanka a opětovně vejce a strouhanka. Díky dvojitému obalování vám během smažení sýr nevyteče.
- Obalené sýry uložte do lednice vychladit.
- Poté je usmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Smažený hermelín je naprostá klasika, kterou miluje snad každý z nás. Pokud ovšem toužíte po změně, vyzkoušejte usmažit tvarůžky tak, aby nebyl cítit celý dům. Který obalený sýr máte nejraději? Napište nám do komentáře.
Komentáře